3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand augustus

, Redactie 3voor12/Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand augustus

Redactie 3voor12/Tilburg ,

Augustus is van oudsher natuurlijk meer een festival- dan een concertmaand, maar dat weerhoudt 013 en Little Devil niet een interessant programma neer te zetten. De grootste (en duurste) naam deze maand is ongetwijfeld Snoop Dogg: wie weet slaagt de rapper er ditmaal wél in op tijd het podium te vinden. Voor mensen met een smaller budget is er echter ook van alles te beleven.

TANK86 + SARDONIS – 3 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
De dag daarna kan de liefhebber van de zware riff terecht bij Tank86 en Sardonis in Little Devil, twee verpletterende combo’s die bewijzen dat je geen zanger nodig hebt om het publiek in de tang te nemen. Ook hier kun je overigens binnenlopen zonder te hoeven betalen, dus voel je niet geremd en geef je oren een gratis spuitbeurt.

HOBBS’ ANGEL OF DEATH + NECRO NATION – 5 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Het epicentrum van de thrash metal beweging ligt zoals bekend in de Bay Area van Californië, maar dat laat onverlet dat ook bijvoorbeeld Canada (Annihilator), Europa (Kreator) en zelfs Brazilië (Sepultura) belangrijke bands heeft aangeleverd. Hobbs’ Angel Of Death vormt een Australische representant en vandaag kun je zien hoe die veteranenband het er nog vanaf brengt.

MUCKY PUP – 8 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Drie dagen later betreedt een heel andere oudgediendengroep het Little Devil podium, namelijk het in melige crossover hardcore grossierende en enige decennia geleden zeer populaire Mucky Pup. Ben je wel in voor een pretje, dan kun je jezelf vandaag tegen een geringe vergoeding vermaken met de puberale ongein van deze fruitige Amerikaanse vrienden.

GAVIN FRIDAY – 10 AUGUSTUS, DOMMELSCH ZAAL 013
Snoop Dogg mag dan de naam zijn die het meest bij het brede publiek resoneert, Gavin Friday is ongetwijfeld het grootste culticoon dat in augustus (op een vrijdag!) op het hoofdpodium van 013 staat. In de jaren zeventig speelde hij met Bono, daarna ging hij zijn eigen experimentele weg die eigenzinnige artiesten als Björk en Trent Reznor inspireerde. Verplichte kost voor avonturiers.

GORGUTS + DROWN THE MOTH – 12 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Over avonturiers gesproken, binnen het death metal genre mogen de mannen van Gorguts zo ook gerust betiteld worden. Bij hen geen standaardgeratel en –gereutel, maar duistere en inventieve geluidssculpturen. De technische, met ambientpassages doorspekte moderne death van Drown The Moth vormt de ideale start van deze door 013 in Little Devil georganiseerde bijeenkomst.

BOWERBIRDS – 15 AUGUSTUS, KLEINE ZAAL 013
Heb je even genoeg van al dat brute geweld (de dag na Gorguts komt de kleine duivel nog op de proppen met een vernietigend pakket van Incantation, Cattle Decapitation en Purest Of Pain), dan kun je deze dag schuilen bij Bowerbirds in 013, dat garant staat voor wonderschone indierock. Het nieuwe album krijgt van alle kanten lof toegezwaaid, dus mis dit niet.

SOCIAL DISTORTION – 19 AUGUSTUS, DOMMELSCH ZAAL 013
Liefhebbers van melodieuze punk volgens Amerikaanse snit kunnen vandaag hun hart ophalen bij Social Distortion in 013. Al decennia waren deze sympathieke mannen rond over de globe en ze vertonen nog geen tekenen van instorten. Royal Republic en Dave Hause voorzien deze zondag bovendien nog van een extra dosis energie.

ACOUSTIC LITTLE DEVILS – 23 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Dat het niet alleen grof muzikaal geweld is wat de klok slaat bij Little Devil, wordt nu al een heel aantal maanden bewezen door de donderdagse Acoustic Little Devils avonden. In augustus zijn SEM, Songs For The Sleepwalkers en Tim van Doorn  te gast op het podium, waar ze zullen laten horen dat er ook akoestisch genoeg te beleven valt in het harde rockcafé.

STAGEWAR + WANGUNST + MANKY NUTS – 25 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Twee dagen later is het echter weer prijs met de spetterende heavy metal van onze oosterburen van Stagewar, gesteund door de lokale stonermannen van Wangunst en de Pantera tribuutband Manky Nuts. Entree wordt niet geheven, dus heb je deze zaterdag niets te doen: gewoon even langskomen en een stevige versnapering drinken.

MATHIJS LEEUWIS – 26 AUGUSTUS, DE NWE VORST
Ook augustus kent weer een aantal Sunny SingerSongwriters Sundays in de tuin van De NWE Vorst. Of het passend weer zal zijn, kunnen we natuurlijk niet voorspellen, maar nadat Port Of Call de week hiervoor al zijn sfeervolle ding heeft gedaan is het nu in ieder geval de beurt aan lokale held Mathijs Leeuwis om te tokkelen en te zingen: dat doet de innerlijke zon vast schijnen.

MAKE ‘EM DROP + HOPELESS DAMNATION ETC. – 31 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Heb je op het einde van de maand nog een fiks begrotingsoverschot en ben je een groot liefhebber van Pink Floyd, dan kun je vandaag in de grote zaal van 013 terecht. Beschik je echter niet over dergelijke middelen en steun je liever een klein handvol verse lokale hardcore bands, dan kun je jezelf deze vrijdag vervoegen bij Little Devil voor vier gratis shows. Aan jou de keus.
 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg