Racoon schittert, Milow ontroert Racoon schittert, Milow ontroert

013 staat op haar kop door gouden combinatie

, Remy Hersbach,

Racoon schittert, Milow ontroert

013 staat op haar kop door gouden combinatie

Remy Hersbach, ,


"Every day I love you more", galmde het donderdagavond door de Dommelsch Zaal. Een van de grootste hits uit de Nederlandse popgeschiedenis van de laatste jaren. Maar de Zeeuwen van Racoon bewezen dat ze meer in huis hebben dan alleen een paar hitjes. Ook voorprogramma Milow maakte een grote indruk.

013 staat op haar kop door gouden combinatie

"Every day I love you more", galmt het donderdagavond door de Dommelsch Zaal. Een van de grootste hits uit de Nederlandse popgeschiedenis van de laatste jaren. Maar de Zeeuwen van Racoon bewijzen dat ze meer in huis hebben dan alleen een paar hitjes. Ook voorprogramma Milow maakt een grote indruk. 

 MILOW
 “Schrijf wel een positief verhaal hè over Milow”, grapt een bezoeker tegen me. Hij gaat nog verder: “In België is het andersom, daar zou Racoon in het voorprogramma van Milow staan.” Het genre waar Milow zich in begeeft is in België erg populair, maar weet in Nederland ook steeds vaker zijn weg te vinden naar het grote publiek. Simpele gitaarliedjes van ongekende schoonheid. Singer/songwriter Jonathan Vandenbroeck heeft voor de optredens van Milow een band om zich heen gevormd die zich kenmerkt door eenvoud. 

 De gitarist bedient naast zijn gitaar ook een bassdrum om het geheel wat extra body te geven. En de achtergrondzangeres maakt het helemaal af. Veel bezoekers in 013 slikken een extra keer en zijn ontroerd door de schoonheid van Milow. Vandaar dat er bij het nummer You Don’t Kow, een hit die ook bij ons aanslaat, vol overgave meegeklapt wordt.

 RACOON
 Maar de meeste bezoekers zijn toch echt voor Racoon gekomen. En dat is te zien: de dranghekken zijn weer uit de stalling gehaald voor de Dommelsch Zaal. 

 Het blijft een prachtig verhaal. Vier mannen uit Zeeland die tijdens hun ‘walk to fame’ heel wat diepe dalen kenden. Zo moesten ze na hun ontslag bij Sony een jaar lang werken als vuilnisman omdat de band niet genoeg geld verdiende. Maar sinds hun laatste twee albums zijn ze populairder dan ooit. Geen wonder dus dat het dringen is in 013. Een volgepakte Dommelsch Zaal is het gevolg.

 Zo’n twee uur lang schitteren de Zeeuwen. De kracht van Racoon zit hem vooral in de krachtige ritmesectie van de band en de frisse popsongs. Maar wat vooral opvalt is het grote bereik en de loepzuivere stem van zanger Bart van der Weide. “Houden jullie er ook van om ‘oehoeeh’ te zingen?” grapt de zanger en de hele zaal volgt zijn voorbeeld. “Maar je kunt natuurlijk ook gewoon stil zijn.” Waarna de band met volle overgave Hero's In Town inzet. En dat betekent inclusief gevoelige mondharmonicasolo.

 Het optreden vormt een mooie samenvatting van alle hits die de band de afgelopen jaren heeft gehad. En hoewel veel rockliefhebbers Racoon waarschijnlijk te hitgevoelig vinden, moet ik zeggen dat de Zeeuwen aardig van wanten weten. Bij vlagen schudt 013 op haar grondvesten. Toch lijken de gitaarakkoorden met vrolijke zang en stuwende drums sommige nummers aan elkaar te weven. Veel liedjes hebben wat van elkaar weg. Maar goed, eerlijk is eerlijk; zodra het slotakkoord van Feel Like Flying geklonken heeft, kunnen de tweeduizend bezoekers terugkijken op een fantastische avond. 013 weet Zeeland en Vlaanderen goed te combineren. En dat op Brabantse bodem! Racoon is headliner van het MTV Brand New Festival op 17 mei in 013
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg