3voor12 Rotterdam

Kay Slice z'n unieke hiphop stem en Ghanese roots hoor je op z'n nieuwe single ''Slowdown'

Bij De Wereld Draait Door krijgt hij Mathijs van Nieuwkerk aan het fluiten. Hoogtepunt van Popronde Utecht aldus 3voor12 Utrecht

Kay Slice laat op z'n nieuwe single 'Slowdown' z'n Ghanese roots horen. Kay combineert soul met z'n unieke hiphop stem met een strakke live-band. Het nummer opent met het instrument balafoon waarmee hij ook op heeft getreden tijdens 3vor12 Lokaal Online Festival II (semi-akoestisch) Als er zulke sterke singles blijven volgen als 'Symphony' , het nummer bij DWDD 'Slice 'M Go gecombineerd met het spelplezier bij Rotterdam Centraal en er een goed album volgt, hoort hij op North Sea Jazz! 'Slowdown' is weer een sterk nummer waarmee hij het je moeilijk maakt om stil te blijven zitten. 

De stem van Kay is herkenbaar. Luister bijvoorbeeld naar de single van Het Gezelschap (met Jordy van De Likt) waarop hij rond minuut 2:27 is te horen. Laatst is er ook de single met Jooz ft Kay Slice - 'Laat Me Even' verschenen, waarin hij in het refrein rond minuut 1:11 te horen is en in het couplet daarna.

Bij de aankondiging van z'n optreden op 3voor12 Lokaal Online Festival II schrijven we: 'De unieke stem van Kay Slice met Willem 't Hart (getourd met Gregory Porter) in de band herken je uit duizenden! Bij De Wereld Draait Door krijgt hij Mathijs van Nieuwkerk aan het fluiten en ontvangt hij groot applaus van het publiek. Met z'n strakke live band speelt hij de Popronde Nederland plat, waar 3voor12 Utrecht het het hoogtepunt van Popronde Amersfoort noemt (zie het artikel). 'Slice kondigt zijn optreden zelf aan als 'een beetje hip-hopvibes, een beetje soulful vibes, een beetje african vibes” maar er moet benoemd worden dat de band ook veel funky vibes neerzet. Het funkt en het groovet.' 

Eén van de acts die gaat opblazen volgens Redbull, gedraaid op internationale radiostations zoals World Wide FM en Reprezent Radio en hij is te vinden in officiële Spotify-playlists zoals Slowmovement en Wavy. 

Youtube / Facebook / Instagram / Instagram

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12