3voor12 Rotterdam

YoungRubbi maakt verslavende 'Anti Sleur Boys'

Eerste single van de EP die dit najaar zal verschijnen. Geselecteerd voor de Popronde 2021. Toffe livesessie met band bij The Daily Indie en met orkest bij Codarts Pop Orchestra

Het perfecte nummer tegen de sleur en om het zonnetje te laten schijnen. Aan het einde van het nummer wil je het al meezingen. De Rotterdamse hip-hop artiest en producer YoungRubbi maakt een indie uitstapje met Anti Sleur Boys (youtube / spotify). Anti Sleur Boys is een kreet naar het jong blijven, op zoek blijven gaan naar gevaar en avontuur en je niet mee laten voeren door de grijze sleur van het bestaan. De track raakt indirect ook een groter maatschappelijk thema: de ontevredenheid, depressies en het afdwalen onder jongeren in deze tijd. Het verloren gevoel, dat je geen onderdeel meer bent van iets. YoungRubbi is geselecteerd voor de Popronde 2021 en zal met live-band optreden. 

Het is de eerste single van de EP die dit najaar zal verschijnen, waarop meer opzwepende indie punk beats te horen zullen zijn. “Ik wil met deze EP een tijdcapsule maken met mijn blik op het systeem en de tijd waarin we nu leven." Met onderwerpen als bedolven worden onder de bureaucratie, liefde via telefoons, vechten tegen de dagelijkse sleur en zelfdestructie die vandaag de dag relevanter zijn dan ooit. 

Videoclip

De zelf geregisseerde videoclip is een knipoog naar de klassieker ‘A Clockwork Orange’ van Stanley Kubrick. “De rebelse en recalcitrante houding van de jongens uit de film inspireerde mij om deze classic te verwerken in de clip. De idiote baby outfits en het drinken van melk staan voor het verwerpen van verantwoordelijkheden en het hardnekkig kind willen blijven. Dit is precies waar Anti Sleur Boys voor mij over gaat; je afzetten tegen de grijze sleur en het ideale toekomstbeeld ‘huisje, boompje, beestje’.

Het visuele aspect is minstens zo belangrijk voor mij als de muziek dus ik heb me ook heel erg verdiept in Stanley Kubrick’s filmstijl en bepaalde symboliek die hij gebruikte. Zo heb ik bijvoorbeeld zoveel mogelijk ronde voorwerpen en vormen willen gebruiken in de clip wat symbool staat voor een visuele cirkel en de strijd om die te doorbreken.”

Live bij de Popronde

YoungRubbi zal bij de Popronde met band optreden. Met 5 bandleden en bij sommige kleinere shows eventueel met 3. YoungRubbi heeft een toffe live-sessie gedaan bij The Daily Indie (waarbij ze 'Sexpistolen', 'Verdrinken In Het Zwembad', 'Kristallen' en 'Prooi' spelen) met een gitarist en toetsenist. Check ook deze toffe show met het Codarts Pop Orchestra met het onuitgebrachte nummer 'Hyena' 

De band:

Toetsen: Daniel Zouitni (speelde bij Beaux, nu bij Tim Dawn)

Drums: Casper van Helvoirt (Julia Zahra en Robin Borneman)

Bas: Huy Le (oa Gita Buhari, Cero Ismael, Sockssportsocks en Dr. Meraki)

Gitaar: Valentijn Mallee (normaliter producer en produceerde tracks voor onder andere rapper Wowi)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12