3voor12 Rotterdam

Music Matters en Popunie lanceren een nieuwe popprijs voor Rotterdam

De door Popunie georganiseerde Rotterdam Music Awards krijgen een nieuwe categorie, genaamd ‘De Belofte – powered by Music Matters’.

Music Matters en Popunie lanceren een nieuwe popprijs voor Rotterdam. De door Popunie georganiseerde Rotterdam Music Awards krijgen een nieuwe categorie, genaamd: ‘De Belofte – powered by Music Matters’.  De jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam maken in deze nieuwe samenwerking kans op het winnen van een geldprijs van 10.000 euro en een coachingstraject, verzorgd door Music Matters.

Sena Grote Prijs van Rotterdam

Vanaf 2017 kent deze een nieuwe opzet: vier aparte finales, in plaats van alle finales op één dag. De winnaars van de vier categorieën (Bands, Singer/songwriter, Hiphop en Electronics) worden automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de nieuwe categorie ‘De Belofte - powered by Music Matters’. Het publiek bepaalt vervolgens door middel van stemmen wie de grootste belofte van Rotterdam is én dit waar mag maken. De Rotterdam Music Awards is per 2017 geen onderdeel meer van de opening van de Rotterdamse Popweek, maar krijgt een eigen Award Show aan het einde van het jaar.

Music Matters Award
Sinds 2007 is door Music Matters i.s.m. Epitome Entertainment de Music Matters Award georganiseerd. De winnaar won een geldprijs t.w.v. 10.000 euro en droeg een jaar lang de titel muziekambassadeur van Rotterdam. Vanaf 2017 organiseert Music Matters geen eigen talentenjacht meer en wordt de stimuleringsprijs gekoppeld aan ‘De Belofte’.

Marianne van de Velde, directeur Music Matters licht toe: ”In 2016 vierden we het 10-jarig jubileum van de Music Matters Award. Tien jaar lang hebben we mooie muziekambassadeurs gecoacht en muzikaal verder gebracht. Na tien jaar is het een mooi moment om een nieuwe weg in te slaan. Door de krachten met Popunie te bundelen en één prijs voor opkomende artiesten te promoten denken we dat dit nog meer impact zal hebben”.

Ook Martin Scheijgrond, directeur Popunie is enthousiast: “Ik ga altijd uit van eigen kracht en ik geloof in functionele samenwerking op gebieden waar je elkaar kunt versterken. Liefst in kleine verbanden, zodat de snelheid en doeltreffendheid gegarandeerd zijn. De samenwerking met Music Matters is hier een mooi voorbeeld van”.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12