3voor12 Rotterdam

Wereldprimeur: Lorentz - 'Down on Me' is de eerste automatisch omgezette video naar een bewegend schilderij

De Dordtse Indie-Rockers zijn de allereerste die voor hun nieuwe single 'Down on Me' een video automatisch hebben omgezet naar een bewegend schilderij met de 'style transfer' techniek

De allereerste videoclip die beeldje-voor-beeldje is omgezet naar een bewegend schilderij met behulp van een techniek die 'style transfer' heet. De Dordtse Indie-Rockers van Lorentz claimen hem gemaakt te hebben voor 'Down on Me'. Met die techniek kun je een foto bewerken door de 'stijl' van een schilderij over te nemen, waardoor het lijkt alsof de foto geschilderd is. De band heeft zelf de software ontwikkeld. “Als LorentZ zijn we altijd geïnteresseerd geweest in de nieuwste technieken”, vertelt toetsenist/gitarist Jasper van Dorp. “Ik denk dat we nu de eerste band ter wereld zijn die volledig automatisch een clip heeft omgezet naar een bewegend schilderij!”

“Dit nummer heeft een sound die we nog nooit eerder hebben laten horen”, legt zanger Michel Brouwer uit. “Het was best een uitdaging om een elektronisch geluid te combineren met de warme sfeer waar we als band van houden, maar volgens mij heeft het zeker goed uitgepakt.”

Dit jaar viert Lorentz het 20-jarig bestaan! De Dordtse Indie-Rockers zijn vernoemd naar ons eerste oefenhok aan de Lorentzstraat in Zwijndrecht. In 2007 hebben ze voor het laatst een album uitgebracht (In the Middle of Somewhere) en sindsdien hebben ze het druk gehad met de eigen studio Labtones Studio, waarin ze albums hebben opgenomen van andere nationale en internationale artiesten. Ze hebben ook een internationaal onafhankelijk muzieknetwerk opgericht genaamd Labtones.com voor muzikanten én muziekliefhebbers die een platform zochten om gemakkelijk nieuwe muziek te delen en te ontdekken, inclusief een serie live-evenementen. 

In april komt 'Down on Me' uit op de EP "10.17". Net als de video voor 'Down on Me' is alles rond de EP door ons zelf gedaan: van opname en mixen tot het hoesontwerp.

http://www.lorentzband.nl/

Spotify LorentZ- Down On Me

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12