Rotterdam krijgt pop-up poppodium

PopUp 010 organiseert concerten op onverwachte locaties

Redactie 3voor12 zuid holland ,

Van loods tot lunchroom en van leegstaand kantoor tot ongebruikt theater, Rotterdam heeft veel panden die als tijdelijk poppodium kunnen worden gebruikt. PopUp 010 gaat die kans benutten door tweemaandelijks concerten te organiseren. Kleinschalige, (semi) akoestische optredens van acts uit binnen- en buitenland. De nadruk van de programmering ligt op het presenteren van talentvolle, op het punt van doorbraak staande bands. De eerste editie van PopUp 010 met Revere (UK) en Crying Boys Cafe (NL) vindt plaats op vrijdag 22 november 2013. De locatie wordt kort voor de eerste editie bekend gemaakt.

Talent popt-up
Nederlandse poppodia zijn steeds minder een podium voor muzikaal talent. Er wordt op veilig gespeeld, zo concludeerden de podia onlangs zelf ook in hun rapport Poppodia in Cijfers (2012). Een alarmerende trend waarvan met name opkomende maar ook lokale bands de dupe zijn. Voor PopUp 010 een belangrijke reden om talentvolle acts uit Rotterdam en (ver) daarbuiten te programmeren. Tel daarbij op dat in Rotterdam belangrijke podia voor muzikale ontwikkeling van artiesten en publiek zijn opgedoekt . Zowel een grootstedelijk poppodium (Nighttown c.q. WATT) als voldoende podia voor upcoming acts uit binnen- en buitenland (Exit, Waterfront) ontbreken. Ontstaan uit liefde voor popmuziek en de stad Rotterdam moet PopUp 010 een aanvulling worden op hetgeen Rotterdam al/nog te bieden heeft als het gaat om het programmeren van (live) popmuziek. Daarnaast biedt PopUp 010 een andere kijk op de definitie van een ‘poppodium’ door te programmeren op onverwachte locaties en aan te sluiten bij nieuwe initiatieven, verrassende partners en tijdelijke beheerders van leegstand.

Revere & Crying Boys Cafe
Na Glastonbury afgelopen zomer staat het Britse Revere nu op de affiche van PopUp 010. En daar zijn we verdomde trots op! Revere wordt vergeleken met The National en Arcade Fire. Het recent verschenen album My Mirror/Your Target en de energieke live-shows van de zeven man sterke band oogstten veel lof. “A storming, stirring new band that genuinely takes your breath away”, aldus The Sunday Times. Exclusief voor PopUp 010 komt zanger Stephen Ellis naar Nederland voor een intiem solo concert.
Het Rotterdamse Crying Boys Cafe staat reeds op de radar van menig muziek-blog. En hun eerste plaat moet nog verschijnen... Crying Boys Cafe (Jasper Hupkens) laat zich inspireren door oude gevangenishymnes en 80’s iconen Grace Jones en David Byrne. Resultaat: een vocale viering van verdriet, liefde en pop.
De eerste editie van PopUp 010 is waar PopUp 010 voor staat: een combinatie van Rotterdams talent en een internationale act klaar voor de grote doorbraak.

Info en kaartverkoop via www.popup010.com
Volg PopUp 010 op Facebook en/of Twitter