Finalisten Grote Prijs Rotterdam bekend

17 november finale in LantarenVenster

Redactie 3voor12 zuid holland ,

De finalisten van de Grote Prijs Rotterdam zijn bekend. Op 13 oktober streden tijdens de Kick Off 30 uiteenlopende acts in de categorieën Singer/Songwriter, Bands en Urban in besloten setting om een finaleplek.

De Kick Off vond plaats in WORM in Rotterdam. Hier hebben alle potentiële finalisten een korte set gespeeld voor de jury. Zij hebben direct na het optreden feedback gekregen op hun performance. Daarna hebben alle Kick Off bands en acts een professionele fotoshoot gehad. Ook is hun biografie geschreven en is hun stageplan gecontroleerd. Aan het einde van de dag werd bekend gemaakt wie er doorstroomt naar de finale. Per categorie is het aantal acts nu teruggebracht van tien naar vijf.

In de categorie Urban gaan de actsXaline, Dr. Rum, Xcentriek, Monta en BellitaCarol door. De jury vond dat de deelnemers erg aan elkaar gewaagd waren en de stijlen waren erg verschillend. “De finalisten van vanavond zijn een perfecte afspiegeling van die diversiteit.”

Bij Bands staan The Afterveins, The Circumstances, Special Steve, Savoy Room en All Comes Down in de finale. De jury vond: “De bands hadden allemaal op hun eigen gebied iets waardoor ze “hoogstaande shit” lieten zien. Het ene origineel en het andere superstrak. Ze lagen niet ver van elkaar.”

De winnaars bij Singer/Songwriter zijn NedaBoin, Richard Beukelaar, The Rizzo Family, Elke en Bryan van Putten. Jurycommentaar: “Er was een verrassend hoog niveau met veel eigenzinnige muzikanten. Het was erg moeilijk kiezen.”

Deze vijftien acts staan samen met de finalisten uit de categorie Electronics op zondag 17 november 2013 in LantarenVenster.