Programma Muzikantendag in Rotterdam compleet

Win kaarten voor deze dag in LantarenVenster

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Het programma van de Muzikantendag in Rotterdam op zaterdag 8 juni is rond. Dave von Raven van The Kik opent de Rotterdamse editie. Uit Engeland komt Rob MacAllister (Music Ally) voor de workshop How To Become A Facebook Pro. Tijdens het demospreekuur kunnen muzikanten feedback krijgen op hun demo van vertegenwoordigers van Top Notch, Sony, Mojo, Double Vee Concerts, Radio 2 en 3FM. Buffi Duberman heeft de Nederlandse popscene Engels leren spreken en schrijven en dat zal ze ook doen tijdens deze Muzikantendag. De Muzikantendag on Tour wordt op zaterdag 8 juni georganiseerd in LantarenVenster. Het blokkenschema is nu te downloaden via de site www.muzikantendag.nl.

Opening Dave von Raven – The Kik
The Kik is een (neder)beat band uit Rotterdam, opgericht in 2011 door voormalige leden van The Madd, Mark & The Spies en The Spades. De bandleden zijn hoorbaar geïnspireerd door The Beatles en The Kinks. Na het verschijnen van de eerste, Engelstalige single My Eyes Are Still Dry/Here’s Hoping speelde de band in het Nederlandse clubcircuit en op grote festivals als De Zwarte Cross en Noorderslag. The Kik is momenteel huisband van De Wereld Draait Door.

Facebook training
Facebook is wereldwijd het grootste sociale netwerk. Bijna alle muzikanten zijn wel aanwezig op Facebook. Maar hoe maak je een goede fanpage? En hoe verkoop je tickets en je muziek via je fanpage? Tijdens deze training leren muzikanten hoe ze een goede Facebookpagina opzetten en deze kunnen inzetten in hun promotie.

Programma compleet
Er zijn workshops van onder meer Racoon (compositie) en Tim Knol (songwriting). Verder zijn er de panels 'Je muziek op Spotify en iTunes', 'Hoe kom ik op de radio?', 'De ondernemende muzikant', 'Geld verdienen met je muziek' en over muziekrechten.

Beoordelen demo
Er is het afsluitend demopanel waar voor een volle zaal vertegenwoordigers van Mojo, 3FM, Pinguin Radio en Radio 2 een selectie van de ingeleverde demo’s bespreken. Voor wie persoonlijke feedback wil is er het demospreekuur met meer dan 40 vertegenwoordigers van onder meer Agents After All, Dox Records, Bungalup, Top Notch, Sony, Mojo, Double Vee Concerts, Radio 2 en 3FM. Inschrijven voor het demospreekuur kan op de dag zelf, vanaf 11:00. Vol is vol, dus kom op tijd.

Tickets
Kaarten kosten € 10,- en zijn te koop via Ticketmaster en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma of Sena? Dan kun je gratis naar de Muzikantendag. Meld je hiervoor aan op de site van de betreffende organisatie.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, hun netwerk willen uitbreiden en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.
De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, POPGroningen, de Popunie met medewerking van Interface Magazine en Musicmaker.

Wil je kaarten winnen voor deze dag mail dan waarom onder vermelding van je naam naar prijsvraag@3voor12zuidholland.nl