#Metropolis13 Verslag 3FM serious talent

Rotterdamse serieuze talenten op 3FM podium

Tekst: Guido den Boer, Joris Telgen Foto's: Peter van Grevengoed en Jasper Plukhooij ,

Op de 3FM Serious Talent stage staat, zoals de naam al doet vermoeden, serieus talent. De Popunie haalde hier enkele Rotterdamse artiesten naartoe, maar ook nationaal doorbrekende bands stonden hier geprogrammeerd

Wolf in Loveland
Terwijl John Coffey op het Thinkers podium het net ontwaakte publiek van de nodige scheurende trommelvliezen voorziet, is het veldje voor het 3FM Serious Talent podium een oase van rust en ontspanning. De Rotterdamse formatie Wolf In Loveland brengt hier rustige, fijn uitgewerkte, liedjes die perfect passen bij deze zomerse dag. De band oogt ontspannen. Er worden tussendoor grapjes gemaakt en op een bepaald moment probeert de band zelfs een zwembad aan de man te brengen. Ze hebben er zelf namelijk geen ruimte voor. Directe kopers bieden zich niet aan, maar wellicht heeft de band het ding inmiddels, onder vermelding van #zwembad, weten te slijten. En als de gelukkige koper dan in dat zwembad ligt te dobberen, zal hij het debuut van Wolf In Loveland ook door de tuin laten schallen. Of nog beter: De hele band gewoon uitnodigen. Want Wolf In Loveland doet het uitstekend op een zonnige zomermiddag. (Guido den Boer)
 

We Sell Guns
Helaas is het geluid niet optimaal bij We Sell Guns op het 3FM Serious Talent podium. Aan de band ligt het overigens niet, het Rotterdamse duo speelt een explosieve set. We Sell Guns heeft de mix van hard rock, garage en powerpop onderhand perfect in de vingers. Karakteristiek voor de band is de poppy songstructuur, gecombineerd met de vette, stuwende rockriffs van gitarist Geoffrey Harreman. Hoewel het duo in het verleden al materiaal heeft uitgebracht als Vegas For Millions en The Satellite Clash is het nog wachten op de eerste langspeler van We Sell Guns. Het goede nieuws is dat deze waarschijnlijk ergens dit jaar nog zal verschijnen. Ondertussen weten ze hier op Metropolis, ondanks het mindere geluid, ook weer te overtuigen en spelen ze het veld voor de 3FM stage langzaam vol. (Joris Telgen)
 

Mozes and the Firstborn
Laten we eerst één zaak ophelderen: gitarist Ernst-Jan van Doorn heeft weldegelijk een gezicht. Het is minstens vier seconden tussen zijn haar door te zien vanavond op het 3FM Serious Talent podium. Goed, nu dit mysterie is opgelost kunnen we over tot de orde van de dag. De jonge honden van Mozes and the Firstborn komen hun kunstjes vertonen op Metropolis. Strakke, opzwepende en vooral ongenuanceerde garagerock is wat deze Eindhovenaren brengen. De nonchalance die zij uitstralen past uitstekend bij de muziek. Vandaag is die nonchalance echter wel erg ver doorgeslagen. Sterker nog: het lijkt erop dat de band er helemaal niet zoveel zin in heeft. De energie die zij normaal uitstralen tijdens live shows blijft, met uitzondering van eerdergenoemde van Doorn, enigszins uit. Er wordt wat gekloot met een frisbee die een aantal keer op het podium gegooid wordt, maar veel meer interactie met het publiek is er niet. Pas wanneer Mozes and the Firstborn het nummer I Got Skills speelt komt een beetje van die bekende energie los, maar dan zit de set er al bijna op. Toch jammer, want deze heren hebben wel degelijk skills om een dikke show neer te zetten. (Guido den Boer)