Baroeg Open Air naar eerste lustrum

Breed programma met talentpodium

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Op zaterdag 22 september zal poppodium Baroeg, het oudste poppodium van Rotterdam, haar eerste lustrum Baroeg Open Air organiseren. Dit gratis openlucht-festival dat tot één van de grootste gratis hardere festivals van Nederland behoort, brengt dit jaar optredens van bekende nationale en internationale bands, waaronder Peter Pan Speedrock, Unleashed en Melechesh. Ook is er een Talentenpodium waar vijf beginnende bands zullen optreden.

Net als in 2011 is er dit jaar weer een goede balans gevonden tussen de diverse stijlen waar poppodium Baroeg om bekend staat. Hardrock, metal, stoner en rock ’n roll vertegenwoordigen het muziekprogramma. De uitgebreide festivalmarkt met een biergarten, horecatent en food, wordt aangevuld met een informatieve markt. Hieraan nemen organisaties deel als de Pop Unie, de SKVR en Rock Central. De GGD Rotterdam is eveneens aanwezig met een gezondheids-bus van waaruit voorlichting wordt gegeven. Een speciaal foto-promotieteam van Jack Daniel’s zorgt voor een herinnering aan dit festival Baroeg Open Air 2012.

Vanaf 12.00 uur is Baroeg Open Air in het Zuiderpark naast Ahoy open voor publiek en vinden er optredens plaats van:

Honky (US/rock ’n roll), Furyon (UK/hardrock), Do Or Die (BE/hardcore/metalcore), Karma To Burn (US/stoner), Melechesh (NL/black/thrash), Peter Pan Speedrock (NL/speedrock), Kontrust (AT/rock/metal) en Unleashed (SE/death). De vijf aanstormende bands op het Talentenpodium komen uit de samenwerking met Rock Central en de Pop Unie. Deze bands zijn: Diatryma en Combustion (beide Rock Central), Liar’s Dice en Twice The Same (beide Popunie) en Dieselburner (Baroeg).