Chef’Special serveert Rotown een muzikaal feestmaal!

Chef’Special sluit het jaar 2011 feestelijk en energiek af

Tekst: Lodewijk Hoebens, Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Chef´Special kan terugkijken op een geweldig jaar. Zo kwam begin dit jaar het debuutalbum
One For The Mrs. uit en werden de heren door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Helaas
moesten er in de zomer een aantal optredens afgezegd worden door een kaakoperatie van
zanger Joshua Nolet, maar kwamen zij genadeloos terug met een fantastisch optreden
op Lowlands. Als dit allemaal nog niet genoeg is worden ze in september ook nog
gebombardeerd tot nieuwe huisband van De Wereld Draait Door. Dus als er een band
recht heeft om het laatste reguliere concert van 2011 in Rotown te spelen dan is het wel
Chef´Special.

Het voor programma wordt verzorgd door Bade. Bade oftewel het soloproject van Bart van Liemt (zanger van The Sheer en Baskerville) opent de avond in Rotown. Van Liemt kondigt direct aan dat hij elke show nieuwe nummers ten gehore wil brengen (sommige nummers zijn zelfs net in de kleedkamer geschreven). Het zijn mooie singer/songwriterachtige nummers die na wat meer gepolijst te worden, zeker aankunnen gaan slaan bij het grote publiek. Helaas voor Van Liemt krijgt Rotown hier alleen weinig van mee, want de meeste mensen zijn nog bezig om de Kerst door te spreken en plannen voor Oudejaarsavond te maken.

Na een korte pauze betreedt Chef’Special het podium en wanneer de eerste noten van ‘Sixteen Bars’ door de zaal knallen komt Rotown direct in beweging. De Haarlemse formatie maakt een energieke mix tussen funk, hiphop, rock en reggae.

De eerste nummers vloeien naadloos in elkaar over en wanneer "Scribbelin’’ wordt ingezet
is Rotown compleet om en het nummer wordt uit volle borst meegezongen. Het is goed te
zien dat de band het naar zijn zin heeft in Rotterdam, want Nolet springt enthousiast over
het podium. Ook bassist Jan Derks en drummer Wouter Prudon spelen met een glimlach
van oor tot oor. Kort hierna mag de uit Rotterdam afkomstige gistarist Guido Joseph zijn
gitaarkunsten laten horen in een uitgebreide solo. Aan het begin lijkt dit een dipje in het
optreden te veroorzaken omdat het geroezemoes in de zaal weer toeneemt, maar wanneer het tempo opgevoerd wordt kijken alle mensen weer één kant op; namelijk richting het podium en Joseph krijgt hier terecht een luid applaus voor.

Direct hierna knallen de heren door met ‘Biggest Monkey’ en wie bij dit aanstekelijke ritme stil kan blijven staan is vanavond de verkeerde tent binnen gelopen. Zo te zien was er niemand verdwaald in Rotown. Tijdens ‘Slowdown’ besluit Nolet om het echt een stuk rustiger aan te doen en vraagt het publiek om te gaan zitten. Nolet stap zelf ook van het podium om gezellig naast de dames die voor het podium staan te gaan zitten. Alsof dit nog niet genoeg is vraagt Nolet of het publiek wil gaan liggen om zo eens goed te relaxen. Als het tempo in het vervolg van het nummer weer omhoog gaat, staat uiteindelijk iedereen te springen

Na het vrolijke en energieke ‘Too Far Gone’ verlaat Chef’Special het podium om even later terug te keren voor een toegift. De toegift bestaat uit de rustige, maar mooie ballad ‘Birds’ en als je denkt dat het publiek alle energie al heeft gegeven, doen ze er nog een schepje bovenop. Nolet (die een kleine videocamera op zijn hoofd krijgt) kondigt namelijk aan dat er vanavond een nieuwe video geschoten zal worden voor ‘My Night Off’. Het publiek is uitzinnig en springt en gilt tot het einde van het nummer. Het einde is iets anders dan op de plaat, Joseph maakt er een waar dubstep nummer van en daar blijkt Rotown ook niet vies van te zijn.

De heren keren nogmaals terug op het podium voor een tweede toegift in de vorm van ‘Stick Around’. De avond wordt afgesloten door een soort jam waarin elk bandlid nog éénmaal zijn kwaliteiten kan laten zien. Chef’Special gaf een heel tof optreden weg en sluit 2011 op een zeer waardige manier af!