Tips van de week

3voor12 Zuid-Holland beveelt aan

Redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

Yoshimi! Albumpresentatie
 
Op donderdag 12 januari vindt de officiële presentatie plaats van ‘Sowieso’, het tweede album van Yoshimi!. Van deze presentatie wordt een avondvullende happening gemaakt, waar naast Yoshimi! ook Ricky de Sire, Spoelstra, DJ David Fagan, DJ Hans Tweedehands en Alex van Holstein te zien zullen zijn. De verwachting is dat het een absurde, doch fijne muzikale avond gaat worden. Yoshimi is zaterdag 14 januari wederom te zien in de Kroepoekfabriek.
 
Donderdag 12 januari, WORM, €6,--
 
The Webb Sisters
 
De Britse zusjes, The Webb Sisters hebben al 250 keer opgetreden met Leonard Cohen. Daarnaast gingen de dames op tournee met Jamie Cullum, Jason Mraz en James Morrisson. De dames brengen prachtige gevoelige liedjes en begeleiden zichzelf op harp, gitaar, mandoline en percussie. Twee EP’s en een album hebben de zusjes al uitgebracht. Ga deze dames zien, want het belooft een bijzondere avond te worden.
 
Vrijdag 13 januari, LantarenVenster €17,--
 
Lianne la Havas
 
Na backing vocalist te zijn geweest voor Paloma Faith en Rox besloot Lianne La Havas zelf meer op de voorgrond te treden. Met haar intieme optredens voor de online Black Cab Sessions en voor het BBC-programma Later... with Jools Holland deed ze gelijk een groot aantal fans op en haar natuurlijke stijl en stem trokken al snel de aandacht van meerdere platenmaatschappijen. Begin 2012 kunnen we dan ook haar debuutalbum verwachten. Op de EP Lost and Found, die in 2011 verscheen, was haar zachte en tegelijkertijd krachtige soulstem al te horen, die critici regelmatig vergelijken met die van Erykah Badu.
 
Zaterdag 14 januari, BIRD, €14,--
 
James Vincent McMorrow
 
De nu al legendarische zanger James Vincent McMorrow staat maandag in een uitverkocht Rotown. Voor de pechvogels die naast een ticket hebben gegrepen; 's middags om 16.30 uur geeft de zanger een instore concert in de Plaatboef aan de Nieuwe Binnenweg 81a.
 
Maandag 16 januari, Plaatboef, gratis.
 
Spinvis
 
In samenwerking met Motel Mozaïque wordt in de Rotterdamse Schouwburg een concert van Spinvis georganiseerd. Spinvis heeft zijn derde album ‘Tot ziens, Justine Keller’ uitgebracht. Dit album is zeer goed ontvangen door publiek en pers en was in 2011 zelfs het meest beluisterde album op de luisterpaal. De liedjes van Spinvis vallen op door de spitsvondige teksten en diepgang. Spinvis neemt een support act mee!
 
Woensdag 18 januari, Rotterdamse Schouwburg, €21,20