Go Back To The Zoo laat nieuwe nummers horen in Rotown

We zijn nog lang niet van deze band af

Tekst: Francis Pronk, foto's: Wim Barzilay ,

Na het succes van debuutplaat ‘Benny Blisto’ is het tijd voor een opvolger. Het album komt op vrijdag 6 april uit en gaat ‘Shake A Wave’ heten. De eerste single ervan komt regelmatig voorbij op diverse radiostations. Deze single genaamd ‘What If’ zal het themanummer worden van de nieuwe Nederlandse film ‘Black Out’. Er staat een flinke (inter)nationale tournee voor de deur. Rotown is een van de eerste locaties die een bezoek krijgt van Go Back To The Zoo. De try out show is net zoals de optredens van de band in 2011 volledig uitverkocht.

In 2011 heeft Go Back To The Zoo maar liefst vier keer in Rotown opgetreden. In 2012 zijn ze terug en hoe: gloednieuwe songs passeren de revue vanavond. Zullen deze in de smaak vallen bij het publiek? 

De band begint direct met een gloednieuw nummer genaamd ‘Weekend’. Het is, in tegenstelling tot de nummers die we van de band gewend zijn, niet een nummer die meteen in je hoofd blijft zitten. Ook ‘Flashlight’ krijgt het publiek voor hun kiezen. Een nummer dat veel weg heeft van The Strokes, maar dan met meer pit. Tijdens de eerste single ‘Beam Me Up’ verandert het publiek van statisch tot een enthousiaste menigte. Het publiek zingt halverwege het nummer “Oh oh oh oh oh oh oh” uitbundig mee, wat fantastisch moet zijn voor de bandleden.

Het wordt naarmate het optreden vordert duidelijk welke opbouw de band vanavond gebruikt. Ze spelen om de beurt een nieuw en een ouder nummer. Best slim, want bij ieder bekend nummer kan het publiek meespringen als een gek en bij de nieuwe nummers kunnen ze uithijgen en luisteren. Als ze twee onbekende nummers achter elkaar zouden spelen zou het publiek het wellicht saai kunnen vinden, maar de band heeft dit prima opgelost. Wanneer de plaat officieel uit is kunnen zij dit uiteraard wel doen, dan zijn de nummers meer bekend bij het publek.

Het valt op dat bassist Lars een grotere rol heeft gekregen. Vroeger speelde hij alleen bas en pakte hij tijdens ‘Smoking On The Balcony’ de tamboerijn en dat was het. Nu doet hij bij veel nieuwe nummers de backing vocals. Uiteraard mag hun grootste hit ‘Electric’ niet ontbreken. Ondanks dat dit nummer grijs is gedraaid op de radio valt het nog steeds in de smaak. Het is en blijft de absolute knaller van de set.

Wanneer de bandleden terugkomen voor een toegift wordt er in de zaal geroepen om ‘I Love It’, die vorig jaar februari ontbrak aan de set. Ze doen eerst nog ‘Summer Ends’ en ‘Hey DJ’. Laatstgenoemde zou je eigenlijk eerder in de set verwachten, maar gelukkig heeft het publiek nog veel energie over om mee te doen. Ze sluiten af met ‘I Lov It’. Rotterdam heeft de al een voorproefje gehad, nu de rest van Nederland nog. Hopelijk staat Rotown dit jaar nog op het lijstje van Go Back To The Zoo en verbreken ze hun ‘Rotown record’. We zijn nog lang niet van deze band af.