Tips van de week

3voor12Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Regina Carter

Begonnen als klassiek violiste was Regina Carter al een uiterst getalenteerd muzikant. Maar toen zij in de ban raakte van jazz was het hek van de dam en won ze zelfs de MacArthur Fellows Program Grant (ook wel bekend als de genius grant). Deze dame brengt een mix ten gehore waar je Motown, Afro Cubaanse muziek, swing, bebop en folk terug kunt vinden. Een bijzondere show die je zeker moet gaan zien!

Donderdag 3 november, Bird, €12,--

 

Señor Sandor + Dean (the band) + DJ Marc Nolte

Wie de heren van Señor Sandor afgelopen zaterdag heeft gemist in de Machinist kan nu in de herkansing, en krijgt daar ook nog eens Dean (the band) en niemand minder dan DJ Marc Nolte bij. De oplettende indie-fan kent Señor Sandor nog van de niet langer bestaande band 'Curtains'. Dit beloofdt een puik avondje indie-rock te worden!

Zaterdag 5 november, Exit, €5,--

 

Pien Feith + Snowblink

Deze dame behoeft eigenlijk geen introductie meer natuurlijk. Op haar nieuwste plaat 'Dance on Time' klinkt ze poppier dan ooit met een geluid vol synths en samples. Ze neemt de Canadese band Snowblink mee om de avond compleet te maken; niet de minsten deze dame en heer want ze hebben al samengewerkt met grootheden als MGMT. Bon Iver fans zullen zeker aan hun trekken komen.

Zaterdag 5 november, Kroepoekfabriek, €12,--

 

LantarenVenster 1 jaar op de Wilhelminapier

LantarenVenster is alweer één jaar gevestigd op de Wilhelminapier. Dat wordt gevierd op zondag 6 november. Kaartjes voor concert en films kosten op deze dag slechts 1 euro! De hele dag zijn er premierefilms te zien en om 16.00 uur is er een concert van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble.

Zondag 6 november, LantarenVenster €1,--

 

Braids (Subbacultcha! presents)

Overal waar Braids uit Montreal speelt, weet de band indruk te maken. Op SXSW en London Calling bleek Braids een (veelbesproken) uitschieter te zijn. Braids maakt dromerige pop met inventief experiment en een vleugje shoegaze. Het debuutalbum  'Native Speaker' kwam uit op het Kanine label, dat ook al de albums van Surfer Blood en Grizzly Bear uitbracht.

Zondag 6 november Rotown, €9,--