Tips van de week

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Feast the Beast

Nieuwe feestjes zijn altijd goed! Zeker met dit thema.. Het donkerste feestje in Rotterdam! Met dj's als Schmerzlabor, Santa Cruz en het Haagse Hofstadgroep kan het niet misgaan. Tip: kleedt je volgens het beestachtige thema en kom gratis binnen!

Vrijdag 11 november, Exit, €7,--

 

Zara McFarlane

Deze Britse jazzangeres is de nieuwste aanwinst van Gilles Peterson's label Brownswood Recordings. Ook al liggen Zara’s wortels diep in de jazztraditie, ze heeft een uitstekend gevoel voor hedendaagse jazz en je kunt haar goed vergelijken met zangeressen als Jill Scott en Erykah Badu. Blijf naderhand vooral even hangen voor het feestje HipHip van legendarische Rotterdammers Ron Wood en André Dadi!

Vrijdag 11 november, Bird, €12,--

 

Hello Milky Way!

Hello Milky! Way is een nieuw muziekevenement in Club Vibes, dat elke tweede vrijdag van de maand gaat plaatsvinden. Vrijdag 11 november is het tijd voor de allereerste editie. Lost Bear uit Utrecht mag Hello Milky Way! openen. Bijzonder aan de Hello Milky Way avonden is dat bands en muzikanten de mogelijkheid om een bijzonder component (bijvoorbeeld film, poëzie of dans) toe te voegen aan de gebruikelijke liveshow.

Vrijdag 11 november, Club Vibes, €4,--

 

The Aggrolites

's Wereld meest vieze reggaeband komt naar Bibelot! The Aggrolites maken een mix van ska en reggae gemengd met rauwe sixties soul. Als dit niet genoeg reden is om te komen worden ze gesupport door lokale dj-duo Tin Wish Tin & Dab!

Vrijdag 11 november, Bibelot, €16,--

 

Dutch Doom Days X

Ooit in 2002 begon dit festival met slechts zes bands. Ondertussen is het een meerdaags event met de creme de la creme van de Nederlandse en internationale doom metal. Met 15 acts waaronder Helevorn, Abysmal Darkening, Herder, The 11th Hour en A Dream of Poe een weekend dat je niet mag missen als je van ruigere muziek houdt!

Vrijdag 11 november t/m zondag 13 november, Baroeg, €10,-- per avond

 

Tokoloko

Eens in de maand staat de zaterdagavond in de Kroepoekfabriek geheel in het teken van lokaal talent! Deze editie is de eer aan About Today, The Muff en Luna One! Voor slechts vier luttele eurotjes support ook jij je local scene! Doen dus!

Zaterdag 12 november, Kroepoekfabriek, €4,--

 

Eugene Chadbourne Protest Songs

Kon je je ei niet helemaal kwijt in de meest recente protesten? Breng dan een bezoekje aan WORM! In samenwerking met een keur van muzikanten presenteert Eugene Chadbourne zijn 'protest song workshop'. Te verwachten; veel gekte en onverwachte wendingen. En niet te vergeten; protesten!!!!

Zondag 13 november, WORM, €5,--