Kraak & Smaak toont internationale allure in Bibelot

Propvolle zaal wordt bedolven onder een muur van geluid

Tekst: Lijndert Kooiman Foto's: Jan Piet Hartman ,

Ter promotie van hun nieuwste en inmiddels derde album ‘Electric Hustle’ besloten de uit Leiden afkomstige leden van Kraak & Smaak om samen met hun live band een bezoekje aan Dordrecht te brengen. Tijd voor een feestje dus.

Propvolle zaal wordt bedolven onder een muur van geluid

Ter promotie van hun nieuwste en inmiddels derde album ‘Electric Hustle’ besloten de uit Leiden afkomstige leden van Kraak & Smaak om samen met hun live band een bezoekje aan Dordrecht te brengen. Tijd voor een feestje dus.

Bij aankomst in Bibelot weet je niet zo goed wat je moet verwachten. In eerste instantie lijkt de gemiddelde leeftijd van het publiek wat hoog voor dit soort muziek, maar eenmaal goed binnen blijkt er nog genoeg jonger volk rond te lopen. De eer om te openen is vandaag aan The Wobbly Discopeople From The Isle Of D.  Deze zogehete Dordtse Micro dj’s zijn echter niet op het podium te bewonderen, het podium staat immers al helemaal in de Kraak & Smaak setting. Vanuit de dj-booth verspreiden zij hun dansbare beats door de steeds voller lopende zaal, maar erg veel wordt er nog niet gedanst.

Wanneer de zaal goed vol, lees: propvol, zit, begint er een dikke wolk mist over het podium te walmen. De muziek gaat harder en één voor één komen de bandleden het podium op. Als iedereen zijn plekje gevonden heeft komt ook het Kraak & Smaak trio erbij. Wanneer alle muziekinstrumenten bespeeld worden vloeit alles moeiteloos over in het nummer ‘Fairy Falling’, een lekker nummertje van het nieuwe album ‘Electric Hustle’. Na enkele nummers wordt de zangeres ingeruild voor de zanger. Deze wisselwerking wordt heel de show aangehouden, wat voor de nodige variatie op het podium zorgt. In eerste instantie is het publiek nog wat afwachtend, maar al snel blijkt dat het moeilijk stilstaan is op deze muziek. Na wat nieuw materiaal is het tijd voor het bekendere werk. De hit ‘Squeeze Me’ wordt niet één, maar twee keer gedraaid. De tweede keer uiteraard in de remix. Ook de nieuwste single ‘Call Up To Heaven’ kwam voorbij.

Na flink geknald te hebben wordt het laatste nummer aangekondigd. Toch heerst er onder het publiek stiekem wat teleurstelling dat het al zo snel weer afgelopen moet zijn. Gelukkig volgt er nog een toegift, en uiteraard wordt het dak eraf geblazen met het daarvoor toepasselijke nummer ‘Dynamite’. Hierna is het toch echt tijd om het gordijn te sluiten. The Wobbly Discopeople From The Isle Of D kropen weer achter hun draaitafels om zo niet iedereen direct al naar huis te hoeven sturen, en Kraak & Smaak wilde hier en daar nog wel met een stiftje kladderen. Maar dan wel in de merchandise stand.

Kraak & Smaak is niet alleen heerlijk om thuis naar te luisteren, zelfs op het podium weten ze er nog een show van te maken. Dat mag ook wel, ze reizen regelmatig rond om wereldwijd de voetjes van de vloer te krijgen.