Bestuur Exit reageert op vertrek programmeur Leen Steen

Steen uit frustratie in uitgebreid persbericht

Tekst: Kim Raven ,

Het contract van programmeur en artistiek leider Leen Steen bij Exit is niet verlengd. Steen is behoorlijk gefrustreerd rondom de gang van zaken en heeft een uitgebreid persbericht met zijn reactie gestuurd.

Steen uit frustratie in uitgebreid persbericht

Het contract van programmeur en artistiek leider Leen Steen bij Exit is niet verlengd. Steen is behoorlijk gefrustreerd rondom de gang van zaken en heeft een uitgebreid persbericht met zijn reactie gestuurd. Daarin legt hij uit hoe de situatie binnen Exit tot stand gekomen is. Hij komt met harde woorden. “Het bestuur van Exit is niet kundig en heeft geen enkel idee wat de taak van programmeur van een poppodium precies inhoudt.”

Steen geeft aan dat Exit in 2010, 2500 bezoekers meer trok dan in 2009. “Vreemd genoeg betekende dat niet dat de financiële situatie van het podium verbeterde.” De programmeur had een contract voor 24 uur en maakte daar bovenop veel overuren. “Pas toen mijn contract in 2010 met het zelfde aantal uren is verlengd ben ik gaan klagen over de te hoge werkdruk. Pas na een half jaar en nadat ik overspannen en met hartritmestoornissen in de ziektewet belandde heeft het bestuur enkele maatregelen genomen om mijn taak te verlichten. Deze maatregelen waren zwaar onvoldoende.”

Trudie de Poorter, voorzitter van het bestuur van Exit, zegt niet inhoudelijk op een interne arbeidsrelatie te kunnen en te willen ingaan. Toch heeft het bestuur een reactie gestuurd naar alle relaties van Exit, omdat ze niet iedereen die een reactie heeft gegeven op het vertrek van Leen Steen persoonlijk kunnen benaderen.  “Wij willen dan ook volstaan met de mededeling dat het niet mogelijk bleek om op een voor beide partijen aanvaardbare wijze het contract met Leen te verlengen, dat daarmee recent is beëindigd. Het spijt ons dat deze in principe interne kwestie tot beroering heeft geleid. Het bestuur van Exit waardeert de artistieke visie, passie en inzet van Leen in de afgelopen twee jaren. Wij waren dan ook voornemens om de samenwerking voort te zetten, maar hebben moeten constateren dat deze samenwerking niet meer vruchtbaar is. Wij stellen ieders betrokkenheid bij Exit zeer op prijs.”

Het bestuur is trots dat Exit het afgelopen jaar meer bezoekers heeft getrokken. “Dit is mede te danken aan de totale inzet van alle medewerkers en vrijwilligers van Exit. Het is fijn om te horen dat velen van jullie de (verbetering van de) programmering waarderen, voor ons een bewijs dat wij op de goede weg zitten. Wij blijven het zakelijke en artistieke beleid van Exit verder verbeteren om onze bezoekers en de bands een professioneel podium te bieden, waar de Rotterdamse muziekliefhebber zijn hart op kan halen. Bestuur en medewerkers van Exit zullen met een interim programmeur de komende periode de missie van Exit voortzetten en zorg dragen voor de continuïteit van ons aandeel in de popcultuur van Rotterdam.”

Het hele persbericht van Leen is hier te lezen. De volledige brief van het bestuur van Exit is nog niet online te vinden.