Tips van de week

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen voor je geselecteerd.

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Bazzookas

Aan het einde van de zomer heeft de skaband Bazzookas een tweedaagse tour in een Amerikaanse schoolbus gedaan langs schoolpleinen in Schiedam en Vlaardingen. Dit bleek een groot succes, vandaar dat Bazzokas dit weekend in de Kroepoekfabriek staat met drie lokale school bands in het voorprogramma. Dat wordt een dansbare, epische avond!

Vrijdag 23 december, Kroepoekfabriek, €6,-- (voorverkoop) aan de deur €8,-- (met Rabopas €7,--).

 

Pale Grey

De Belgische band Pale Grey maakt prachtige melodieuze songs met electronische accenten. Bij vlagen is de muziek experimenteel te noemen en dat maakt deze band zeer bijzonder. Een concert van Pale Grey is de ultieme besteding van een winteravond.

Vrijdag 23 december, Exit, €5,--

 

DISCO 2000

Op Tweede Kerstdag kun je in Rotown losgaan met DISCO 2000, de ultieme countdown van twaalf jaar indiehits. De dj's van ClubLePop draaien de tracks, afgewisseld met een Molotov, een gelegenheidsband van Klankenhaus dat enkele nummers live ten gehore zal brengen. Invloed hebben op de lijst kan: mail je favoriete songs naar disco2000@rotown.nl of vul de flyer in bij de bar van Rotown.

Maandag 26 december, Rotown, €5,-- (geen vvk)


BIRDsessions met Benjamin Herman

Een jazzclub is niet compleet zonder zijn eigen sessie, zonder een ontmoetingsplek voor muzikanten, maar bovenal een speelplek zonder grenzen.  Daarom presenteert StraightupJazz in BIRD iedere dinsdag BIRDsessions. Dinsdag 27 december zal niemand minder dan Benjamin Herman te zien zijn. Deze saxofonist, tevens bandleider van New Cool Collective, is geen onbekende in Rotterdam en iedereen weet dat deze man het publiek moeiteloos opzweept.

Dinsdag 27 december, BIRD, gratis