Kort Rotterdams

Nieuws uit Rotterdam, Dordrecht en omstreken

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Een kleine greep uit recente gebeurtenissen: release's, expo's, breakup's en ander drama!

Nieuws uit Rotterdam, Dordrecht en omstreken

Eerste editie Rock Central Showcase

In samenwerking met de popschool van SKVR presenteert Baroeg op donderdag 22 december de eerste Rock Central Showcase. Maar liefst vijf nieuwe bands zijn, na te hebben gewerkt aan hun muzikale skills, klaar om zich te presenteren aan het publiek. Op het programma staan in ieder geval Stereomind en Diatryma.

 

Inschrijving Popprijs Waterweg Noord geopend

In 2012 gaan zesendertig bands weer de strijd aan om de winst in de Popprijs Waterweg Noord. De winnaar ontvangt een bedrag van €400,--. Voor de runner op en de derde prijs is €300,-- en €200,-- gereserveerd. Daarnaast worden de finalisten geïntroduceerd bij poppodia in de regio. Inschrijven kan nog tot 3 januari 2012 via www.muziekcentrumopmaat.nl/popprijs.htm

 

Clubtour Rats on Rafts

Op 6 januari 2012 verschijnt het album van Rats On Rafts ‘The Moon Is Big’ bij Top Notch. Om dit te vieren start binnenkort de clubtour, waarbij Ger "Sax" van Voorden driemaal meespeelt. Bij vijf optredens nemen de Rats de Rotterdamse zanger Harry Merry mee.

 

Mark Lotterman: new band, new songs

Mark Lotterman heeft voor de komende periode een tour gepland door Nederland, België en Duitsland. Hij heeft in drummer Benoit Martiny, gitaristen Frank Jonas (Gones), Sasha Ivantic en bassist Bas Kloosterman een nieuwe band gevonden, waardoor de songs rauwer, voller en opzwepend klinken. Eind januari 2012 duikt Mark de studio in met zijn band en Frans Hagenaar om nieuwe liedjes op te nemen.

 

Sexual Reproductive Systems presenteert EP

Op 4 februari presenteert Sexual Reproductive Systems (SRS) de EP ‘Killer Seks Dub ‘n’Roll presenteren in de Kroepoekfabriek te Vlaardingen. Op dit album is, naast SRS, ook zanger Sander den Besten (Senor Sandor) te horen en wordt er ook nog een speciale, alleen te downloaden, versie van de song ‘Hurdy Gurdy’ uitgebracht waarop niemand minder dan Rudeboy te horen is. Heb jij wel zin in een avond rock ’n roll meets rap en dubstep? Stuur dan een mail naar info@srsband.nl en je krijgt een plek op de gastenlijst (vol=vol!).

 

Zuid-Hollandse acts op Altersonic

De Popunie presenteert samen met het Haags Pop Centrum (HPC) op vrijdag 13 januari 2012, als onderdeel van Altersonic, een avond vol jong en aanstormend talent in Pruimcity Groningen. De Popunie zal hier School’s Out! vol. 7 presenteren. Roufaida & Pluck, Moore, Fexet en PLeaSe! geven vrijdagavond 13 januari een daverende show in Pruimcity Groningen. De Popunie stelt een plek beschikbaar in de line-up voor de winnende act om deze avond te mogen openen. Kom met een goed en reëel plan waarin duidelijk staat hoe je zoveel mogelijk publiek en professionals triggert om naar jouw optreden te komen kijken. Mail jouw plan naar productie@popunie.nl, zorg dat hierin duidelijk aangegeven is waarom jouw act de aftrap van deze avond moet verzorgen. Wees origineel en wie weet maakt jouw acts kans op deze felbegeerde plek!