Tips van de week

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Charlie Dée

De Rotterdamse zangeres Charlie Dée heeft net het zeer persoonlijke album Husband and Wives uitgebracht. Dit album is zeer goed ontvangen. OOR noemde het zelfs één van het beste Nederpopalbums van dit jaar. In LantarenVenster zal ze met haar band de liedjes van dit album en waarschijnlijk meer laten horen.

Donderdag 28 april, LantarenVenster, €15,--

 

Grande Duke (UK) + Ear To The Ground 

Grande Duke is postrock met jazz uit Engeland. Dat is weer eens iets anders dan standaard. Ear To The Ground is indie-folk gecombineerd met 'story-telling'. Deze avond is gegarandeerd niet voorspelbaar.

Donderdag 28 april, Exit, €7,--

 

Sonic Boom Six (UK) + Frans Huxie

De skapunk van Sonic Boom Six wordt geregeld afgewisseld met hiphop en dub. Met hun energieke liveshows speelde de band eerder al op Big Rivers, maar ook op de festivals Leeds en Glastonbury. Het voorprogramma wordt verzorgd door het altijd even eigenzinnige Frans Huxie.

Donderdag 28 april, Dolhuis Dordrecht, € 5,-- (vvk) / € 6,-- (deur)

 

Koninginnedag bbq: The Redlights & De Cementfabriek

De middag start vanaf 16.00 uur met een bbq, waarna de bands vanaf 20.00 uur aan de beurt zijn. De Cementfabriek is een schizofrene mix van alle muziekstromingen uit de afgelopen 100 jaar en de nabije toekomst. Bij vlagen toegankelijk, bij vlagen serieus en geregeld zonder logica. The Redlights zijn een mix van pop & punk met jazz &blues invloeden, er word veel eigen materiaal gebruikt maar ook worden er klassieke punkcovers gebracht die met een Red Lights-bril zijn bekeken.

Zaterdag 30 april, De Beuk, gratis

 

Bevrijdingsrock 2011

Vanaf 15:00 uur zijn The Average 44, Sunrider, Hommersom Creek & Calver, Final Exit en Beatallica live te bezichtigen. Zeker de laatste band verdient extra aandacht, want een band die The Beatles met Metallica weet te combineren en daar songtitels uit put als "And Justice for All My Lovin" en "Fuel on the Hill" mag zichzelf rustig uniek noemen.

Zondag 1 mei, Café Cozmic te Dordrecht, gratis entree