Pien Feith zit vol ambitie

De details verdienen meer aandacht

Tekst: Marin van Campen, Foto's: Robert Tjalondo ,

Pien Feith is van alle markten thuis. Folk, rock, elektro, noem maar op. Met haar eigen band of met zijprojecten als Neonbelle en The Very Sexuals. Op Motel Mozaïque staat ze met haar eigen formatie om Nederland kennis te laten maken met haar muziek.

De details verdienen meer aandacht

Pien Feith is van alle markten thuis. Folk, rock, elektro, noem maar op. Met eigen band of met zijprojecten als Neonbelle en The Very Sexuals. Op Motel Mozaïque staat ze met haar eigen formatie om Nederland kennis te laten maken met haar muziek.

GEZIEN:
Pien Feith, Motel Mozaïque, De Gouvernestraat Zaal 1, 8 april 2011

MUZIEK:
Poppy muziek vol keyboards en samples van een jonge Nederlandse zangeres.

PLUS:

Na eerder op de avond al de Katrina kerk voor zich te winnen, weet Pien Feith ook aan de Gouvernestraat een prima show neer te zetten. Met een verfrissend geluid, waarmee ze zich onderscheidt van alle andere vrouwelijke collega’s in haar leeftijdscategorie, past Feith uitstekend op Motel Mozaïque. Begeleid door vier mannen laat de zangeres horen over een prachtige stem te beschikken. Een sexy stem zelfs! Dit laatste heeft ze te danken aan het lichtschorre effect dat in haar stemgeluid zit. De vrolijke Feith beweegt bijna constant zwierig over het podium. Haar uptempo muziek laat ook een deel van het aanwezige publiek niet stilstaan. Na veel gedans is het tijd voor een rustige song, Honest, geïnspireerd door en opgedragen aan Chris Isaak. De show gaat daarna weer verder waar ze is gebleven: dansbaar.

MIN:
Feith moet haar muziek laten spreken. Iets wat ze kan makkelijk kan bereiken door niet na ieder nummer iets onbenulligs te zeggen. Zo vindt de running gag “dit nummer gaat over ambitie” totaal geen gehoor. Ook blijkt het publiek andere optredens hoger op het verlanglijstje te hebben staan, want lang niet iedereen blijft tot het einde. De afsluiter is rustig en hier en daar bombastisch. Een flinke knaller was passender geweest.

CONCLUSIE:
Pien Feith is prettig om naar te luisteren én te kijken. Haar liveshow mag echter wel bijgeschaafd te worden. Zeker met de ambitie die deze zangeres heeft.

CIJFER:
7