Misfits bewijst in Baroeg dat punk nog springlevend is Misfits bewijst in Baroeg dat punk nog springlevend is

Horrorpunkers voor exclusieve show naar Rotterdam

, Tekst: Francis Pronk

Misfits bewijst in Baroeg dat punk nog springlevend is

Horrorpunkers voor exclusieve show naar Rotterdam

Tekst: Francis Pronk ,

De legendarische horrorpunkband Misfits was in Nederland voor een exclusieve show in Baroeg. De band bestaat uit oprichter Jerry Only, ex-Black Flag gitarist Dez Cadena en drummer Robo. Robo is deze show niet aanwezig en er zal een invaldrummer zijn: Eric Arce, die bij Murphy's Law heeft gespeeld.

Horrorpunkers voor exclusieve show naar Rotterdam

De legendarische horrorpunk band Misfits was in Nederland voor een exclusieve show in Baroeg. De band bestaat uit oprichter Jerry Only, ex-Black Flag gitarist Dez Cadena en drummer Robo. Robo is deze show niet aanwezig en er zal een invaldrummer zijn: Eric Arce, die bij Murphy's Law heeft gespeeld. Misfits is al ruim 25 jaar bezig en zouden ze nog steeds van die fantastische shows kunnen geven als in hun vroegere jaren?

Rond 18:00 is het duidelijk dat Misfits vandaag optreedt in Baroeg. Voor de deur staan een heleboel fans en 90% heeft een Misfits shirt aan. In de duistere zaal van Baroeg begint rond 18:30 één van de voorprogramma's; Hat Trickers. Hat Trickers is een hele aparte verschijning uit Japan. Alle bandleden zijn voorzien van maskers en de een heeft een clownsneus op en de ander een Pinokkio neus. De zanger lijkt zo te zijn weggelopen uit de film 'A Nightmare on Elm Street' waar personage Freddy Krueger centraal staat. Hat Trickers zanger Clockwork Kenji heeft ook de klauwen van dit horror personage gekopiëerd en is helemaal geschminkt.

Openingsnummerr 'Disguised' doet het goed bij het publiek. Muziek lijkt een beetje op Misfits toen Michale Graves nog hun zanger was. Met de verkleedact en vrouwelijke bassiste scoren ze punten. Nummers als 'Abyss' en 'Clock Work' weten het publiek het meest te boeien. Helaas maakt de band weinig contact met het publiek. Ze vertellen tussendoor niets over de nummers en na het laatste nummer 'Ultra Punk' gaan ze ineens het podium af zonder aan te kondigen dat dit het laatste nummer is of een bedankje... Ook al ben je een cool bandje met een leuke performance, het opeens weggaan van het podium blijft een enorme misser.

Tweede voorprogramma is de band Sir Reg. Tijdens het opbouwen zijn instrumenten als een viool, accordeon en akoestische gitaar te zien op het podium. Geen verkleedpartij deze keer. De bandleden zien er ook niet uit alsof ze een enorme show gaan geven, want ze geven de indruk dat het een akoestische set wordt met luisterliedjes. Deze indruk was totaal verkeerd! Terwijl ze hun eerste nummer 'Arrive St. Pats' beginnen zetten ze een ongelofelijk geluid neer op het podium, wat het beste te vergelijken is met de band Flogging Molly. Het publiek begint spontaan te dansen, er ontstaat eindelijk een pit en de sfeer zit er goed in met Sir Reg. De zes bandleden, die uit Ierland en Zweden komen, maken er een groot feest van. Bij het derde nummer 'Leave Me Alone' verschijnt er zelfs een crowdsurfer boven het publiek. In tegenstelling tot Hat Trickers vertelt deze band wel af en toe iets over de nummers en geven ze aandacht aan het publiek, zo hoort het. Het is jammer dat de viool minder goed te horen is dan de andere instrumenten. Na het nummer 'Feck Celtic Tiger' zit de set erop voor Sir Reg. Ze hebben het publiek absoluut goed opgewarmd voor de hoofdact van vanavond, petje af.

Rond 20:40 is het dan eindelijk tijd voor de band waar iedereen voor komt: Misfits. Na een intro muziekje, dat bij de meeste Nederlanders voornamelijk bekend is als Bassie en Adriaan tune, komen de drie oude punkhelden het podium op. Ze beginnen de set met het nummer 'Halloween' en de gekte barst los! Als je in het midden staat kun je niks anders dan meedoen met de pit en als je vooraan staat val je om de 10 seconden op het podium door het geduw achter je. Niks mag de pret drukken, want de vuisten gaan de lucht in en er wordt keihard meegeschreeuwd met de nummers.

Klassiekers zoals 'Hybrid Moments',  'I Turned Into a Martian', 'Skulls' en 'Attitude' komen voorbij. Opvallend is dat ze eerst een set spelen met nummers uit de periode van Glenn Danzig' (eerste zanger) en daarna pas van Michale Graves (tweede zanger). Aangezien beide zangers de band hebben verlaten heeft bassist Jerry Only de zang overgenomen. Na het intro van 'Abominable Dr. Phibes', het nummer waar de cd 'American Psycho' mee wordt geopend, volgt het gelijknamige nummer 'American Psycho'.

Helaas is Jerry niet meer zo fit als vroeger. Hij speelt daarentegen wel alsof het niks is, maar sommige tonen haalt hij niet. Soms lijkt het of hij buiten adem is en laat hij een zin ineens achterwege. Publiek lijkt hier helemaal niets van te merken en na anderhalf uur is het nog steeds een gekkenhuis in het publiek. Er komen ook twee nummers voorbij van Black Flag. Als eerste klinkt 'Six Pack' door Baroeg en even later 'Rise Above'. Slotnummer 'Die die die my darling' wordt meegezongen door de recensente van dit artikel. Het optreden van Misfits was een groot succes. Misfits bewijst dat punk nog springlevend is.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam