Drie Hollandse Nieuwe podia op Popronde van deze week Drie Hollandse Nieuwe podia op Popronde van deze week

Donderdag in Amsterdam, vrijdag Rotterdam en zaterdag in Zwolle

, Ingmar Griffioen

Drie Hollandse Nieuwe podia op Popronde van deze week

Donderdag in Amsterdam, vrijdag Rotterdam en zaterdag in Zwolle

Ingmar Griffioen ,

Na de geslaagde vuurdoop van het Hollandse Nieuwe podium tijdens de Popronde in Nijmegen, gaan we deze week verder met liefst drie Hollandse Nieuwe podia: tijdens de Poprondes in Amsterdam op donderdag, Rotterdam (vrijdag) en zaterdag in Zwolle.

Donderdag in Amsterdam, vrijdag Rotterdam en zaterdag in Zwolle

De Popronde is vrijdag gestart in Nijmegen, wat meteen de geslaagde vuurdoop van het Hollandse Nieuwe podium betekende. NDRGRND was van begin tot eind tjokvol voor de optredens van Eins Zwei Orchestra, Sungrazer en Boef en de Gelogeerde Aap. Deze week gaan we verder met Hollandse Nieuwe podia tijdens de Poprondes in Amsterdam op donderdag, Rotterdam (vrijdag) en zaterdag in Zwolle.

De samenwerking tussen 3VOOR12 en de Popronde mondt uit in liefst 24 Hollandse Nieuwe podia in 24 steden door het hele land. Dit najaar staan in elke stad drie Hollandse Nieuwe-acts op de planken van een centraal gelegen podium. Klik hier voor alle Popronde-data, programmering en meer info.

Amsterdam - De Nieuwe Anita
Donderdag 16 september strijkt de Popronde neer in Amsterdam. Het Hollandse Nieuwe podium is gehuisvest in De Nieuwe Anita aan de Frederik Hendrikstaat. Daar kun je terecht voor optredens van Yoshimi!, I am Oak en Mindpark.

Tijdschema:
20.30 uur: Yoshimi! (eigenzinnige rammelpop en elektronica uit Rotterdam)
21.30 uur: I am Oak (prachtige indiefolk uit de Domstad)
22.30 uur: Mindpark (Nederlands-Belgische indie poprock)
   
Rotterdam - Exit
Vrijdag 17 september doet de Popronde Rotterdam aan en vinden we het Hollandse Nieuwe podium in de Exit aan de Mauritsstraat. Grizzly Adams, Marlon Penn en de kersverse 3VOOR12 Selecteert Krach staan daar op de planken.

Tijdschema:
22.00 uur: Grizzly Adams (donkere, Cave-iaanse indiepop)
23.00 uur: Marlon Penn (opzwepende funkrock, de nieuwe Prince)
00.00 uur: Krach (De 3VOOR12 Selecteert van deze maand. De Arnhem-Nijmeegse groep gaat van vuige rock naar hyperactieve electrorock)

Zwolle - Eureka
Zaterdag 18 september reist de Popronde door naar Overijssel. In Zwolle vinden we het Hollandse Nieuwe podium in Eureka aan het Assendorperplein. Mindpark, Little Things That Kill en The Wrong Jeremies treden er op.

Tijdschema:
21.00 uur: Mindpark (een van de best bewaarde indiegeheimen uit Brabant en Vlaanderen)
22.45 uur: Little Things That Kill (Grote Prijs-winnaar is helemaal opgeleefd met indiepop)
00.30 uur: The Wrong Jeremies (hevig rockend Amsterdams kwartet)

Hollandse Nieuwe sampler:
De eerste zestig bezoekers krijgen ook een bijzondere Hollandse Nieuwe sampler mee, met twintig tracks waaronder exclusieve nummers van onder meer I am Oak, Krach en Yoshimi! En we hebben nog meer exclusives, want speciaal voor Hollandse Nieuwe hebben verschillende artiesten nummers opgenomen die nu te downloaden zijn via deze link. Daar vind je ook veel meer informatie over alle circa dertig Hollandse Nieuwe-acts die aan de Popronde meedoen en alle 24 Hollandse Nieuwe podia.

Over Hollandse Nieuwe:
3VOOR12's talentenrubriek Hollandse Nieuwe is eind vorig jaar helemaal vernieuwd. Sindsdien verschijnt er maandelijks op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met een stuk of twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem.

Heb jij onlangs een demo, EP of album uitgebracht die het verdient gehoord te worden, stuur dan een exemplaar naar: VPRO/3VOOR12, Postbus 6, 1200 AA Hilversum, t.a.v. Hollandse Nieuwe. Of mail een info en/of een downloadlink naar 3VOOR12@VPRO.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam