Dum Dum Girls moeten nog groeien Dum Dum Girls moeten nog groeien

Alleen maar mannen op de voorste rij in Rotown

, Tekst: Francis Pronk Foto's: Dennis Wisse

Dum Dum Girls moeten nog groeien

Alleen maar mannen op de voorste rij in Rotown

Tekst: Francis Pronk Foto's: Dennis Wisse ,

Dum Dum Girls, vier rockchicks uit Los Angeles. Ze hebben oude tijden doen herleven met hun lofi debuutalbum 'I Will Be'. Ze worden vergeleken met o.a. The Raveonettes en zijn momenteel op tour met MGMT. De afgelopen dagen verzorgden deze rockchicks het voorprogramma van deze band in Amsterdam. De recensies over dit Engelse kwartet zijn erg wisselend. Benieuwd hoe ze het er vandaag van afbrengen in Rotown.

Alleen maar mannen op de voorste rij in Rotown

Meestal is er geen voorprogramma in Rotown, maar vandaag staat de uit Amerika afkomstige band the Pharmacy gepland. Rotown geeft via Twitter aan dat het nog onzeker is of de band kan spelen, aangezien de band de boot heeft gemist. Waarschijnlijk heeft hun chauffeur over de snelweg geracet om het optreden te halen, want de vier heren zijn keurig op tijd aanwezig. De zanger vertelt tijdens het optreden dat hij 's ochtends van de trap is gevallen, het zit ze niet mee. De vlotte en vrolijke nummers van the Pharmacy klinken door de zaal, maar de band komt ietwat angstig over. De bassist kijkt tijdens de nummers alleen maar naar zijn basgitaar en maakt geen contact met het publiek. Er staan een paar mensen vooraan die braaf meetikken met de muziek, maar achter hen is een gapend gat. Óf de mensen zitten aan de zijkant óf ze staan aan de bar. Zonde, want de band doet zo zijn best. Uitspringer is het nummer 'Try To Explain'. Ze weten helaas niet te overtuigen bij het merendeel van het publiek.

De vier in zwart gehulde dames van Dum Dum Girls komen na enige tijd het podium op voor hun show. Opvallend is dat er geen gapende gaten meer zijn in het publiek. Rotown is vol, met name de eerste rijen. Leuk weetje: Er staan alleen maar mannen op de eerste rij. Ze trappen af met '‘Baby Don’t Go'. Dee Dee beweegt op de muziek met mysterieuze handbewegingen. Opvallend is de drumster, die drumt alsof haar leven ervan afhangt. Ze ramt erop los met enorm veel energie, terwijl de andere drie bandleden er braaf bijstaan. Bij opvolger 'It Only Takes One Night' pakt zangeres/gitarist Dee Dee haar elektrische gitaar erbij. Er komen veel nummers van hun debuutalbum voorbij, maar ook van hun EP uit 2009. Tussendoor wordt er af en toe 'thanks' geroepen, maar verder niets. Verlegenheid of arrogantie? Ze maken weinig (tot geen) contact met het publiek. Als het een slechte set zou zijn, zou het storend zijn. In dit geval hoort het wellicht bij de act. Het publiek lijkt zich er niet aan te storen, want zij dansen vrolijk verder. Op het laatst is er toch wat contact met het publiek: "This Song is Dedicated to all of you", aldus de zangeres/gitariste. "Rest of Our Lives" is hun voorlopig laatste nummer, want ze komen nog terug voor een toegift. Met 'Play With Fire' sluiten ze hun set af. Toch jammer dat ze hun Duits-talige nummer 'Oh Mein M' niet hebben gespeeld...

Dum Dum Girls heeft vrij korte nummers. Nu vallen meteen de puzzelstukjes in elkaar waarom er een voorprogramma was. Deze vier dames zijn pareltjes om naar te kijken en maken ook nog eens leuke muziek. Ze moeten nog wel groeien, maar gezien hun tourschema de komende tijd moet dat wel lukken. Of hun podiumpresentatie storend was of niet; ze hebben wel een goede muzikale set neergezet in Rotown.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam