Le Peuple de l’Herbe breaken de tent af in Watt Le Peuple de l’Herbe breaken de tent af in Watt

‘Pittige kruiden en geluidenmix in de Basement’

, Tekst: Jasper de Jong Foto's: Dennis Wisse

Le Peuple de l’Herbe breaken de tent af in Watt

‘Pittige kruiden en geluidenmix in de Basement’

Tekst: Jasper de Jong Foto's: Dennis Wisse ,

Soms heb je van die concerten waar je nog regelmatig met veel plezier aan terug denkt. Zaterdag was zo’n avond in WATT om niet snel te vergeten. De Franse formatie Le Peuple de l’Herbe stond op het podium om hun nieuwe cd ‘Tilt’ ten gehore te brengen en brachten het publiek in korte tijd in hogere sferen. De duurzame energie die daarbij vrij kwam, heeft heel WATT in vuur en vlam gezet.

‘Pittige kruiden en geluidenmix in de Basement’

De avond werd afgetrapt door Doctor Flake, een Franse producer en dj, die ons door de wereld van de hiphop heen leidde met zijn lome beats. Het publiek stroomde op dat moment langzaam binnen en bij het eindigen van dit opwarmertje, stond de basement aardig vol in afwachting van wat komen zou.

Vanaf het eerste moment pakte de vijfmansformatie uit Lyon het publiek in met hun aanstekelijke beats en hadden ze de bezoekers binnen een mum van tijd aan het dansen. De temperatuur in de zaal steeg al snel naar koortsachtige hoogten. Door de kruidige mix van hiphop, drum ’n bass, (acid)jazz, rock en dub was het een uitdaging om stil te blijven staan.

De band sleurde het publiek mee in hun diverse muzikale sferen. Het ene moment zat je in een achtervolgingsscene van een Amerikaanse jaren ’70 film, om vervolgens bij te komen op laidback instrumentale breakbeats en uiteindelijk weer wakker geschud te worden in een jungle van knallende drum ’n bass beats.

De bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld en zanger/rapper N’Zeng is het leidend voorwerp van het geheel. Hij steekt er bovenuit met zijn muzikaliteit en wisselt zonder problemen van zang naar instrumentaal en bespeelt afwisselend zijn trompet en keyboard.

Na een paar nummers is er even verwarring, omdat je een zanger hoort, maar niet ziet. Het wordt snel duidelijk. Zanger Sir Jean geeft acte de presence en springt vanuit het publiek op het podium. Hij geeft de band nog wat meer pit met zijn warme reggaestem en zijn energieke performance.

Rapper JC 001 blijft, na een klein uur gespeeld te hebben, alleen op het podium achter om een geweldige beatbox solo neer te zetten. De geluiden die hij uit zijn keel pompt zijn onnavolgbaar en het publiek laat zijn waardering dan ook luid en duidelijk horen.

Op een gegeven moment gaan ze van het podium, maar er is geen ontkomen aan, ze moeten terugkeren. Driehonderd man publiek wordt gek en schreeuwen de longen uit hun bezwete lijven. Ze willen de band zo snel mogelijk weer het podium op hebben om nog meer dansbare beats voorgeschoteld te krijgen. Het publiek krijgt al snel wat ze willen.

De band geniet duidelijk van de sfeer en Sir Jean laat ook weten dat van alle zalen waar ze in Nederland gespeeld hebben, het publiek hier het meest enthousiast reageert. Een vet compliment aan het uitbundige publiek en ze maken de woorden meer dan waar.

Maar de sfeer zegt ook veel over de band. Ze zetten een energieke show neer waarin aanstekelijke dansmuziek de boventoon voert. Af en toe maken ze een politiek statement, zoals in hun laatste single ‘Look up’, maar de onbezorgde feeststemming blijft er altijd in.

Na nog een paar nummers gespeeld te hebben en af te sluiten met het nummer ‘Plastic People’ is het feestje voorbij, hoe hard het publiek ook schreeuwt en smeekt.

Hopelijk keren ze snel terug voor een concert in Rotterdam om opnieuw een onvergetelijk moment in ons geheugen te prenten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam