Metropolis wil profiteren van de Tour de France Metropolis wil profiteren van de Tour de France

Festival vindt plaats dag na wielerproloog

, Atze de Vrieze

Metropolis wil profiteren van de Tour de France

Festival vindt plaats dag na wielerproloog

Atze de Vrieze ,

Het Metropolis festival in Rotterdam hoopt dit jaar op een onverwachte meevaller. Op 3 juli, een dag voor het festival plaatsvindt, start de Tour de France. In Rotterdam welterverstaan. Speciaal voor het evenement zal in het Zuiderpark een terrein ingericht worden, met onder meer entertainment en grote schermen. Dat zou Metropolis moeten schelen in de kosten.

Festival vindt plaats dag na wielerproloog

Het Metropolis festival in Rotterdam hoopt dit jaar op een onverwachte meevaller. Op 3 juli, een dag voor het festival plaatsvindt, start de Tour de France in de stad. De proloog van de wielerronde heeft start en finish rond het Zuidplein. Speciaal voor het evenement zal in het Zuiderpark een terrein ingericht worden, met onder meer entertainment en grote schermen. Ook op vrijdag is er al van alles te doen. Zo kunnen mensen alvast een rondje fietsen op het parcours. Het is precies de locatie van Metropolis. “Wij hopen daarvan te profiteren”, zegt Leon van der Velde van evenementenorganisator JMR. “We kunnen het festival zo efficiënter organiseren.”

Oftewel: Metropolis hoopt flink in de kosten te besparen door het bestaande festivaldorp over te nemen. Of dat ook gaat lukken, kan Van der Velde nog niet zeggen. Het festival is niet van plan de programmering aan te passen aan het wielerpubliek. Wel hoopt de organisatie nog een deel van het Tour de France publiek naar het terrein te kunnen trekken. Aan het begin van de zondagmiddag gaat op de Erasmusbrug de tweede etappe van de ronde van start. “Ik heb geen idee hoeveel mensen er op de start afkomen”, zegt Van der Velde. “We zullen zeker geen andere muziek programmeren. Metropolis is geen mainstream festival. Er staan avontuurlijke, nieuwe bands, maar het is ook weer niet heel extreme muziek. Elk jaar komen heel wat families naar het Zuiderpark.”

Een meevaller kon JMR best gebruiken. De organisatie zit ook achter de Dance Parade. Deze week werd bekend dat het evenement alleen op een gesloten terrein door kan gaan en niet als parade van vrachtwagens in de stad. Het is het gevolg van het dramatisch verlopen festival in Hoek van Holland, afgelopen zomer. Van der Velde verwacht niet dat Metropolis ook last krijgt van het strengere beleid van de gemeente. “Het is geen dance festival en bovendien vindt het plaats op een gesloten terrein. Burgemeester Aboutaleb speelde met het idee om mensen te verplichten een naamgebonden ticket voor gratis festivals te hebben, zodat mensen die niet welkom zijn gemakkelijker buiten de deur gehouden kunnen worden. Wij verwachten niet dat zo’n registratieplicht er voor Metropolis komt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam