Rotterdam Rocks, een jaar later nog steeds een succes! Rotterdam Rocks, een jaar later nog steeds een succes!

Woensdagavond in de Exit met Pangea, Dorian Gray en Chasing Tales

, Tekst en foto's: Vincent Vermeulen

Rotterdam Rocks, een jaar later nog steeds een succes!

Woensdagavond in de Exit met Pangea, Dorian Gray en Chasing Tales

Tekst en foto's: Vincent Vermeulen ,

Woensdag 04 juni 2009 vond in Exit Rotterdam de tweede editie plaats van Rotterdam Rocks, een evenement georganiseerd door leden van bands uit de Rotterdamse muziek wereld. Dit jaar traden op Dorian Gray, Chasing Tales en Pangea. Fotograaf Vincent Vermeulen was aanwezig voor 3voor12 en had nadien een interview met de organisatie.

Woensdagavond in de Exit met Pangea, Dorian Gray en Chasing Tales

Vincent voor 3voor12: Op woensdag 04 juni 2009, bijna een jaar na de eerste editie, was de tweede editie van Rotterdam Rocks, hebben jullie dit bewust een jaar later gedaan?
 
"Ja dit is een bewuste keuze geweest, wij zien dit graag een jaarlijks terugkerend event worden. De maand juni zal daarbij de maand worden waarin het elk jaar moet gaan gebeuren."
 
3voor12: Is er een speciale reden waarom jullie dit keer voor de woensdag hebben gekozen?
 
"Er was geen speciale reden om voor de woensdag te kiezen dit jaar. Het punt is dat je bij het organiseren van een event als dit met veel mensen te maken hebt. Er zijn 3 bands met totaal 12 personen, dan moet ook het poppodium maar net een gaatje voor je vrijhebben. Voor dit jaar hadden wij een aantal opties waarvan 3 juni al snel de meest voor de handliggende bleek te zijn. De keuze was dan ook snel gemaakt!"
 
3voor12: De vorige editie was een groot succes, is dit succes in jullie ogen weer gehaald?
 
"Net als de vorige editie spreken wij ook dit jaar van een enorm succes. De woensdag bleek helaas wel een datum waarop het lastiger was om veel publiek te trekken dan op bijvoorbeeld een donderdag. Desondanks was het volle bak in Exit Rotterdam. Zowel de bands als de toeschouwers hebben een topavond gehad, we hebben van zowel iedere bezoeker complimenten gehad. Bovendien was het leuk om te zien dat fans van de ene band ook voor de andere bleven hangen, iets wat toch wel een beetje de bedoeling is van dit event!"
 
3voor12: Nu komt er vast een Rotterdam Rocks III of hebben jullie andere plannen?
 
"Zeker weten! Na 2 succesvolle edities is het vanzelfsprekend dat we hier een vervolg aan gaan geven. Kleinere bandjes de kans geven zichzelf te presenteren aan een groter publiek is iets wat je niet lang genoeg kan volhouden is ons idee. Daarom hopen we nog veel edities te organiseren en het evenement bovendien elk jaar iets extra's te geven dan het jaar ervoor. Op deze manier willen we blijven groeien. Dus ja, jullie zullen Rotterdam Rocks in 2010 zeker weten terug zien!"
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam