Dagboek van een muzikant Dagboek van een muzikant

"Onze gitaristes veroorzaakten een kettingsbotsing.."

, Tekst: Esther Hogervorst

Dagboek van een muzikant

"Onze gitaristes veroorzaakten een kettingsbotsing.."

Tekst: Esther Hogervorst ,

Ook deze maand deelt Esther Hogervorst met ons het lief en leed van haar leven als muzikant. Ze is drumster van de meiden punkrock band QueenBee en houdt voor 3voor12/Rotterdam bij wat het harde Rotterdamse muzikanten-leven zoal brengt.

"Onze gitaristes veroorzaakten een kettingsbotsing.."

 ..Not a fucking cockshow….

 

‘Hmmm ik zie wel een onderkin.’

“Stel je niet zo aan, jij ziet overal een onderkin.”

‘Echt niet, alleen onder mijn oksel nou goed…’

“Pffff … zeikerd”

 

Onze foto’s zijn prachtig! Een paar weken geleden trokken we met zijn vijven Rotterdam in om een samen met dhr. Baggerman bandfoto’s te maken. Op de voet gevolgd door onze koffers vol make-up en zorgvuldig uitgekozen outfits hebben we ons van onze mooiste kant laten zien. En rockstar foto’s zijn het geworden! Yeah!

 

Hebben we ook wel wat moeite voor moeten doen hoor. Ondergetekende stond zich onwijs pudding te voelen in een te kort jurkje. Ik hou niet zo van op de foto gaan. Ik ben a-fotogeniek en heb ALTIJD een onderkin op foto’s…. Gelukkig was ik niet de enige met tijdelijke ongemakken. De zangeres ging dood van ongemak terwijl we ons in één van Vogelaar’s prachtwijken stonden te verkleden. En natuuuurlijk  gaan dat soort dingen nooit soepel, 5 benen in een panty, verkeerde make-up op het verkeerde lichaamsdeel, enge man die langsloopt dus snel van alles, met van alles bedekken, T-shirts kwijt, oogpotlood vergeten, vloekende uitfit om vloekend bandlid, linkerhaar in rechteroog, moet dit? Staat dit? Is dit leuk? Kijk ik sexy? Mag ik lachen? etc. etc.

Onze gitaristen veroorzaakten zo’n beetje een ketting botsing door hun T-shirts uit te trekken en vervolgens in BH te discussiëren over de retro panty van de bassiste. Lol voor 10, misschien niet al te vlot maar ey, dat gaf mij i.i.g de tijd om mijn ‘kijk ik heb geen onderkin’ pose te oefenen…

 

Over het algemeen vind ik dat je aan bandfoto’s van Nederlandse bands vaak al mijlen van te voren kan zien dat het Nederlanders zijn. 3, 4 of 5 quasi mysterieuze jongens/mannen met verwaarloosd kapsel en een in de beginne bedoelde sexy blik staan ‘zogenaamd’ nonchalant te hangen voor het klimrek van het jaar.

Van mij mogen bandfoto’s wel iets meer ‘schwung’ hebben. Iets meer show, iets meer sexappeal!

We came to see a rockshow and not a fucking cockshow… om met mijn favourite fruit te spreken. Ook op foto’s. Een goede band moet rockshow foto’s hebben! En na veel pijn en moeite …

 

Hebben we ze!

Hier met dat platencontract!                   

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam