Watt dumpt Exit, welles/nietes? Watt dumpt Exit, welles/nietes?

To benefiet or not to benefiet..

, Redactie 3VOOR12Rotterdam,

Watt dumpt Exit, welles/nietes?

To benefiet or not to benefiet..

Redactie 3VOOR12Rotterdam, ,

Gisteren bereikte ons het bericht dat podium de Exit de deuren zal moeten sluiten als er geen verandering komt in het subsidiebedrag dat hen is toegekend. Om dit te voorkomen is er een benefietavond gepland in Watt, die het collega-podium best uit de brand wilde helpen. Maar vanochtend was in de Metro te lezen dat Watt niet langer mee wilde werken. Daar moest 3VOOR12/Rotterdam natuurlijk het fijne van weten.

Gesprekken met de programma-directeur van Watt Dick Pakkert en programmeur van de Exit André de Fretes bieden (enige) verheldering.

To benefiet or not to benefiet..

Dick Pakkert had gelukkig even tijd om het één en ander toe te lichten, want de verbazing was alomaanwezig na het lezen van het inmiddels beruchte artikel in de Metro. Hij legt uit: "De emoties lopen hoog op bij de Exit, dat kunnen we ons best voorstellen. Dat maakt het lastig nog met ze te praten.". Mijn volgende vraag is logischerwijs of we het klopt dat we nu geen benefiet in Watt meer kunnen verwachten: "Wij staan nog steeds heel welwillend tegenover de Exit, toen Mark ons belde met de vraag of het benefiet bij ons gehouden kon worden was daar geen enkele twijfel over. Rotterdam kan het niet gebruiken dat dit podium verdwijnt". Toch is Pakkert niet heel gelukkig met de uitspraken in de Metro, want: "Op deze manier werkt Exit de kracht van Rotterdam tegen. De Rotterdamse podia moeten samen sterk staan". Toch nog een laatste vraag, want de roddels begonnen al rond te zingen dat de heren Tieleman de stekker uit het benefiet hadden getrokken. Een heftige ontkenning volgt: "Nee! Absoluut niet. Ik ben hier de baas, en als ik zeg dat het wel of niet gebeurt dan is dat ook zo". André de Fretes van de Exit had in alle chaos waar hij zich momenteel in bevindt gelukkig ook even tijd om te reageren: "Wij staan voor een gezonde band-scene in Rotterdam, en momenteel doen we er alles aan om uit de problemen te komen. Wij maken ons vooralsnog het meeste zorgen om de muzikanten". Waarom eigenlijk een benefiet-avond in in Watt en niet in de Exit zelf? "We verwachten een grote opkomst, de line-up voor het benefiet wordt steeds uitgebreider (o.a. Mark Lotterman, De Dood, Clayborn) en we hopen dat iedereen zijn of haar support aan de Exit komt tonen. Daarom wilden we uitwijken naar een grotere zaal. Er is geen geld om het bijvoorbeeld op het Eendrachtsplein te organiseren dus Watt bood zeker uitkomst". Het evenement zou plaatsvinden in de grote zaal van Watt, is de basement van Watt geen optie dan? "Nee, geen half werk" luidt het antwoord. Wat nu dan?: "Als we niet terechtkunnen in Watt organiseren we het benefiet alsnog in de Exit, een andere optie is er even niet". Alle hoop voor onze overlevingskansen is gevestigd op een grote opkomst bij het benefiet en het ondertekenen van de petitie." Als de gemoederen wat bedaard zijn lijkt er misschien kans op een hernieuwde samenwerking, in ieder geval ligt de welwillendheid van Watt daar en ook aan de motivatie van de Exit zal het niet liggen!
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam