Bazar Curieux vooral erg dansbaar Bazar Curieux vooral erg dansbaar

Festival boekt bands vóór de hype

Bazar Curieux vooral erg dansbaar

Festival boekt bands vóór de hype

Bazar Curieux past zich aan de omgeving aan. De achtste editie van het festival vindt voor de tweede keer plaats in de Maassilo in Rotterdam en is daarom vooral erg dansbaar.

Festival boekt bands vóór de hype

“Het begint met de lijst met namen die je graag wilt hebben, dan blijken er veel niet beschikbaar te zijn. En uiteindelijk houd je een definitief programma over.” Het klinkt misschien wat sneu, maar Harry Hamelink van Bazar Curieux bedoelt het positief. Hij spreekt over een mooie line up voor de achtste editie van Bazar Curieux. Onder meer Duvelduvel, Friendly Fires, Malajube en Sinden staan half september in Rotterdam.

Opvallend is dat evenals vorig jaar met Peaches en CSS ook deze editie meer op dance is georiënteerd. Een bewuste keuze, zo zegt Hamelink. “Acts willen we op de best mogelijke manier tot hun recht laten komen. Voor de tweede keer is Bazar Curieux in de maassilo, een oude fabriekshal. Hardere muziek en dance passen daar veel meer bij. Maar we hebben ook andere muziek. Seventeen Evergreen is een echte popband!”

Veel gehoord commentaar op het programma is het gemis aan uitschieters. Grote namen als Liars en CSS op de vorige editie staan er niet. Hamelink is het daar niet mee eens. “Het is bij Bazar Curieux en Motel Mozaique altijd maar de vraag hoe het uitpakt. CSS hebben we vorig jaar maanden ver voor de hype geboekt. Misschien wordt dit jaar wel Friendly Fires de uitschieter. De band is ontzettend groovy.”

Het dagprogramma is dit jaar ook verder uitgebreid. Meer gidstochten en deelnemers kunnen ‘s avonds op de tiende verdieping van de Maassilo dineren. Bazar Curieux lijkt steeds dichter naar oudere zus Motel Mozaique toe te groeien. Hamelink: “Het is een bepaalde manier van werken geworden, dat ons goed bevalt. Met de gidstochten kun je stukken van Rotterdam herontdekken. Het zou zonde zijn als we daar tijdens Bazar niets mee doen. De locatie is zeer inspirerend. Toch zal het bij Bazar Curieux hoofdzakelijk om de muziek blijven draaien.”

Het programma is anderhalve week voor aanvang overigens nog niet afgerond. “Er komt nog een act bij. We hebben een band op het oog, waar we de naam niet van bekend kunnen maken.” Iets groots? “Nee, gewoon. Lekker klein.”

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam