The Suicidal Birds ruilen Transformed Dreams in voor Tocado The Suicidal Birds ruilen Transformed Dreams in voor Tocado

Chay: "Tocado is de beste oplossing voor dit moment"

The Suicidal Birds ruilen Transformed Dreams in voor Tocado

Chay: "Tocado is de beste oplossing voor dit moment"

Terwijl afgelopen weekeinde de ganse muziekindustrie in Groningen was voor het Noorderslagweekeinde, reisde de Bakkeveense band Suicidal Birds af naar Rotterdam. Daar bereikte het vrouwenduo overeenstemming met het punklabel Tocado van Leen Steen. Het nieuwe album The Suicidal Birds versus Life staat op de rol voor maart. The Suicidal Birds verlaten dus Transformed Dreams dat twee jaar terug hun debuut Z-List uitbracht.

Chay: "Tocado is de beste oplossing voor dit moment"

De Friese bluespunkband Suicidal Birds heeft afgelopen week overeenstemming bereikt met het Rotterdamse punklabel Tocado van Leen Steen. In maart verschijnt op Tocado de nieuwe cd The Suicidal Birds versus Life. De band verlaat dus Transformed Dreams dat het eerste album Z-List uitbracht. Bassiste Chay van The Suicidal Birds: “Voor ons is dit op het moment de beste oplossing.”

Steen van Tocado is opgewonden: “Kort geleden polsten ze of ik nog bands nodig had. Toen wist ik nog niet dat het om henzelf ging. Deze week krijg ik het hele album en in maart verschijnt het. Suicidal Birds is een toffe band.” Zelf hoopt de platenbaas op een goede samenwerking: “The Suicidal Birds hebben goede contacten in Engeland. Misschien kan dat helpen bij distributie van Tocado in Engeland en het opzetten van tourtjes.”

Afgelopen zaterdag, toen de hele Nederlandse muziekindustrie in Groningen was voor het Noorderslagweekeinde, reisden Chay en Jessie van de band af naar Rotterdam om het contract te tekenen. Nou ja, tekenen… Chay: “Wij zetten alleen kruisjes. Als wij een deal sluiten kijken we elkaar diep in de ogen. En we houden ons aan onze afspraken.” Alles was volgens de bassiste ‘in een vloek en een scheet gebeurt’. “We hadden het net zo goed telefonisch kunnen doen.”

Het is niet zo dat het contract bij Transformed Dreams was afgelopen. Chay: “We hadden daar meer platen kunnen uitbrengen. Ooit zijn we in elkaars schoot geworpen. Wij wisten toen van toeten nog blazen. In twee jaar tijd hebben we veel aan het label gehad en er zijn veel mooie dingen gebeurd. Nu het nieuwe album klaar was, hebben we goed nagedacht over wat we wilden. Tocado is heel aantrekkelijk: ze zijn actief, heel sterk DIY en door de jaren heen hebben we veel aardige mensen van Tocado bands ontmoet.” En dus brak The Suicidal Birds met Transformed Dreams. ”We hebben Marcel Hermans gezegd dat we op zoek gingen naar iets anders. Hij begreep dat wel en zei dat we moesten bellen als we ooit hulp nodig hadden.”

Transformed Dreams was niet bereikbaar voor commentaar.

Transformed Dreams baas Marcel Hermans laat daags na verschijnen van dit artikel in een persbericht meer weten over de (...) reden van het label om The Suicidal Birds te droppen. Zoals bij het fenomeen “label” gebruikelijk zou horen te zijn is er maar één geldige reden om een geluidsopname van een artiest dan wel band wel of niet uit te brengen. Namelijk of de geluidsopname(n) aan de voor het label cruciale verwachtingen beantwoordt. In het geval van de beoogde opvolger van de debuut cd “Z-List” van The Suicidal Birds was hiervan geen sprake.
Voor het label misten de nieuwe opnames alles wat de cd “Z-List” zo uitzonderlijk maakte: oorspronkelijkheid en eigenheid. In een gesprek hierover heeft de band aangegeven alleen maar iets te willen uit brengen om nieuwe optredens te kunnen krijgen. Een legitieme reden maar voor Transformed Dreams absoluut niet de belangrijkste en vandaar de beslissing van het label om de opnames niet uit te brengen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam