VILTERFEST aankomende vrijdag in WaterFront, met gratis lolly’s! VILTERFEST aankomende vrijdag in WaterFront, met gratis lolly’s!

Vixy, Sanne en ik, Convoi Exceptional, Impossible Situations, De Jong, Aletta en Hardrockkaraoke

, Redactie 3VOOR12Rotterdam,

VILTERFEST aankomende vrijdag in WaterFront, met gratis lolly’s!

Vixy, Sanne en ik, Convoi Exceptional, Impossible Situations, De Jong, Aletta en Hardrockkaraoke

Redactie 3VOOR12Rotterdam, ,

VilterFest is een gloednieuw mini festival dat op 6 oktober in Waterfront plaats zal vinden. Grafisch vormgever en oprichter van Vilter, Tim den Besten, kwam met het idee om jonge creatieven te laten exposeren. Een paar leuke bands erbij, e presto: een mix van muziek in allerlei genres, zij aan zij met jong exposerend talent.

Vixy, Sanne en ik, Convoi Exceptional, Impossible Situations, De Jong, Aletta en Hardrockkaraoke

Vilter Met het project Vilter oogstte Tim den Besten al behoorlijk wat succes. Hij bedacht dat bierviltjes een perfect platform zouden kunnen zijn voor jonge creatieven. Het doel: het werk van jongeren die al dan niet een creatieve opleiding volgen de wereld in te sturen, op een manier die daarbij past: op een viltje dus! Exposeren op Vilter hangt niet af van leeftijd, sekse, ras, geloofsovertuiging, enzovoort. Toch richt Vilter zich voornamelijk op jongeren in de breedste zin van het woord. Iets wat vernieuwend is kan gemaakt zijn door iemand van twintig, maar iemand van zestig kan dat net zo goed. Vilter verschijnt maandelijks en is gratis verkrijgbaar op verschillende adressen in Rotterdam centrum. Nu breidt Tim zijn project en visie uit naar VilterFest. Met dezelfde open houding en het enthousiasme dat je van een jonge creatieveling kan verwachten programmeert hij in samenwerking met WaterFront een hele avond vol jong talent. Programma: Impossible Situations (Cute electropop), De Jong, De Band (Raoul de Jong met band), Vixy (strakke discobeats met een diehard ska-blazerssectie), Sanne en ik (Absurd Nederlandstalig punkduo, helaas wel met invaldrummer), Convoi Exceptional (Djembe + breakbeats), Aletta (Singer-songwriter met soul/funk invloeden), Lente DJ's (Je kent ze van de Buurtsuper!, van hun vrolijke kleurige sound) Als één van de meest prikkelende programma-onderdelen van Vilterfest is er een hardrockkaraoke in het café, je leest het goed; een hardrockkaraoke! We zijn benieuwd naar de setlist en hopen natuurlijk op Paradise By The Dashboardlight en nog meer van die klassiekers. Verder komt Truus Trendy langs, een actieve ontwerpster die al flink wat spotlights op zich heeft staan. In het Café en de Grote Zaal exposeren deze kunstenaars : Ferdinand Belfor Creatief met poppen (fotografie, Willem De Koning Academie), Shalita Dietrich Mensen (fotografie, Grafisch Lyceum Rotterdam) en Mark Verhaagen & friends schilderen live in de gang onder de naam; Action painting. Datum: vrijdag 6 oktober 2006 Deur open: 21.00 eerste band begint half tien! Toegang: 5 euro
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam