Voorbeschouwing Metropolis deel 3 - de officiele afterparty - Voorbeschouwing Metropolis deel 3 - de officiele afterparty -

Aan de telefoon: programmeur Gareth de Wijk van Nighttown

, Janneke Baken,

Voorbeschouwing Metropolis deel 3 - de officiele afterparty -

Aan de telefoon: programmeur Gareth de Wijk van Nighttown

Janneke Baken, ,

Komende zondag is het zover: het Metropolis festival. Het festival heeft vijf podia waar verschillende programmeurs verantwoordelijk voor zijn. Vrij bijzonder van opzet. 3VOOR12 Rotterdam is benieuwd hoe de Rotterdamse programmeurs dit ervaren. Gareth de Wijk, verantwoordelijk voor de after party, licht toe.

Aan de telefoon: programmeur Gareth de Wijk van Nighttown

Voor welk deel van de programmering ben je verantwoordelijk? Gareth de Wijk: “Ik strik op de dag van Metropolis de acts die dan ’s avonds komen spelen op de ‘after party’ van Metropolis in Nighttown. Ik vraag wel aan de bands iets bijzonders te doen. Drie jaar geleden had ik Danko Jones zover gekregen nummers te spelen die ze die dag nog niet hadden gespeeld. Mastodon speelde twee jaar geleden Thin Lizzy covers en vorig jaar speelden bijvoorbeeld Drillem en Geigercounting samen een setje.” Hoe kom je tot je keuzes? Gareth de Wijk: “Ik kijk goed rond welke bands een leuke indruk maken. En het is vooral zoeken naar bands die het zien zitten om ’s avonds weer te spelen. Ik probeer ze te overtuigen van een leuke avond en dat is niet gelogen: het is meestal een erg gezellige avond, ook backstage.” Hoe verloopt de samenwerking met de andere programmeurs? Gareth de Wijk: “Goed. Vooral Niels Post helpt me altijd. Ik heb de hulp van de andere programmeurs ook nodig. Ik kan niet alle bands zien en overal tegelijkertijd zijn.” Wat maakt de after party bijzonder? Wat is typisch? Gareth de Wijk: “Je ziet artiesten iets doen wat ze niet tijdens hun normale shows laten zien. Het is een goed feestje. Soms ontstaan er hele unieke sets. ‘The best you’ve never heard of’ en dus misschien ook nooit meer te horen krijgt. De moeite waard dus om even te komen.”
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam