Voorbeschouwing Metropolis deel 2 - De Rotown / Ekko / Paradiso Tent Voorbeschouwing Metropolis deel 2 - De Rotown / Ekko / Paradiso Tent

Aan de telefoon: programmeur Joey Ruchtie van Rotown

, Janneke Baken,

Voorbeschouwing Metropolis deel 2 - De Rotown / Ekko / Paradiso Tent

Aan de telefoon: programmeur Joey Ruchtie van Rotown

Janneke Baken, ,

Komende zondag is het zover: het Metropolis festival. Het festival heeft vijf podia waar verschillende programmeurs verantwoordelijk voor zijn. Vrij bijzonder van opzet. 3VOOR12 Rotterdam is benieuwd hoe de Rotterdamse programmeurs dit ervaren. Joey Ruchtie, mede verantwoordelijk voor de programmering van de Rotown / Ekko / Paradiso Tent , licht toe.

Aan de telefoon: programmeur Joey Ruchtie van Rotown

Voor welk deel van de programmering ben je verantwoordelijk? Joey Ruchtie: “Ik werd bij Rotown aangenomen toen de programmering al in volle gang was. Ik was nog wel betrokken bij de programmering van The Cribs, Spektrum, Mugison en Brakes.” Hoe kom je tot je keuzes? Joey Ruchtie: “We hebben samen met Paradiso en Ekko een tent. We hebben regelmatig contact gehad. Soms dagelijks. Je kijkt samen wat er mogelijk is en doet er alles aan om het mooiste programma neer te zetten.” Hoe verloopt de samenwerking met de andere programmeurs? Joey Ruchtie: “Ik heb met Joep een paar keer rond de tafel gezeten. Verder is het veel, heel veel bellen. Het is vooral zaak om als een team te programmeren. Omdat we bij Rotown met een wisseling van de wacht zaten, heeft Ekko de coordinatie gedaan. Volgend jaar verwacht ik dat Rotown deze taak weer krijgt.” Wat maakt jouw tent bijzonder? Wat is typisch? Joey Ruchtie: “Ik vind het inhoudelijk een stap voorwaarts in vegelijking met vorig jaar. Dit jaar zijn er minder pieken, maar de algemene programmering is heel solide. Als ik zelf de line-up zie denk ik: “wow!”. ‘The best you’ve never heard of’ is zeer toepasselijk. Dit geldt ook zeker voor de tent vanVera/Waterfront/Patronaat. Ook voor collega’s valt er genoeg nieuws te zien in onze tent. Ik denk dat Stars heel verrassend zal zijn en zelf kijk ik uit naar Sons and Daugthers. Ik doe mijn sportschoenen aan want ik wil ook Dead from Above zien en die spelen rond dezelfde tijd!”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam