Order Of The Emperor - Behold Order Of The Emperor - Behold

Order Of The Emperor presenteert sterke debuutplaat

, Thomas Harteveld

Order Of The Emperor - Behold

Order Of The Emperor presenteert sterke debuutplaat

Thomas Harteveld ,

Order of the Emperor levert met hun debuutplaat 'Behold' een sterk visitekaartje af.
De band weet sterke melodieën te verbinden met krachtige zang, pakkende teksten en een aanhoudende spanning.

Podium Baroeg koos ze al om te spelen op Baroeg Open Air 2016. Daarnaast zijn de jongens van Order Of The Emperor door naar de finale van de Grote Prijs van Rotterdam en dat is zeker geen toeval te noemen. De plaat levert bewijs dat dit een sterke live act kán zijn en wie de band zag tijdens de release party in V11 afgelopen zaterdag weet dat ze niet zouden misstaan in menig concertzaal.

De band levert met Behold een cocktail met bekende elementen uit de Rock, Hard Rock, Metal en Stoner Rock/Doom. Een van de prijsnummers is 'As The World Burns'. Het is lastig om bij 'As The World Burns' niet al bij het tweede refrein al mee te zingen. 

Order of the Emperor geeft aan inspiratie te halen uit de muziek van Thin Lizzy (de twin leads) & Black Sabbath. Je hoort de inspiratiebronnen zeker terug, maar ze weten er een eigen brouwsel van te maken. Zoals de Amerikanen van Ghost dat ook lukt met een populairdere mix. Hard Rockende gitaren voor mooie melodie partijen, baspartijen die de band vooruit stuwen en knallende drumpartijen, gecombineerd met krachtige cleane zang met hier en daar een gezonde schreeuwpartij typeren de band. De plaat explodeerd af en toe bij nummers als 'As The World Burns' & 'Back To The Roots' en we kunnen alleen maar hopen dat dit live net zo knalt.

Met 'Behold' laat Order of the Emperor goed zien wat de heren kunnen. Op zo'n plaat kan je trots zijn. 

De net uitgebrachte videoclip voor 'Take The Blues Away' zorgt voor een lekker nazomersgevoel. Voor een deel opgenomen op Baroeg Open Air 2016 en in het Vroesenpark in Rotterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam