Kid Harlequin presenteert nieuw album in Rotterdam Kid Harlequin presenteert nieuw album in Rotterdam

Broeierige releaseparty op V11

, Tekst: Kees-Jan Visser Foto's: Govert Kreuk

Kid Harlequin presenteert nieuw album in Rotterdam

Broeierige releaseparty op V11

Tekst: Kees-Jan Visser Foto's: Govert Kreuk ,

Buiten is het al wat fris en herfstig, maar op Vessel 11 in de Wijnhaven is het broeierig warm op deze donderdagavond in oktober. De Rotterdamse rockband Kid Harlequin lanceert zijn tweede album op het Britse lichtschip en honderd man/vrouw constateert dat het nieuwe repertoire op ‘Itch’ prima materiaal is om schepen, kroegen en festivals mee omver te blazen.

Mxrcxl @ V11

Mxrcxl @ V11

Over omver blazen gesproken: ook support-act Mxrcxl laat de broekspijpen meteen goed wapperen. De Rotterdamse rock/metal/grunge van Marcel Janssen en co doet bezoekers zonder oordoppen en/of nog niet beschadigde oren haastig terugdeinzen naar de achtersteven van het schip. Het is boos, hard en overweldigend. De band heeft overigens ook een gevoelige kant. Luister maar eens naar de boeiende uitvoering van Roy Orbisons ‘You Got It’ op het eind vorig jaar verschenen album ‘In Alarm’. “Tot deze avond de beste plaat ooit”, roept Marcel (#ironie#knipoog).

Kid Harlequin @ V11

Kid Harlequin @ V11

Tot deze avond, want toen was er ‘Itch’. De trommelvliezen zijn na een half uurtje Mxrcxl inmiddels voorbereid op het lanceermoment. Dat het nieuwe album van Kid Harlequin solide in elkaar zit, constateerden we eerder al. 

Kid Harlequin @ V11

Kid Harlequin @ V11

Live klinkt het allemaal nog net wat feller en energieker. Juliën Graute heeft een kenmerkende en sterke rockstem. Op het eerste oor heeft hij geen wereldschokkende dingen te melden, maar goed, die Nobelprijs was toch al net vergeven. De nummers zijn interessant genoeg om geboeid te blijven en dat geldt ook voor de podiumact, waarbij de rondslingerende manen van gitariste Arianne van der Steege het meest in het oog springen. Kid Harlequin bewijst zijn bestaansrecht overtuigend in een uurtje. En het titelnummer van ´Itch´ blijft meteen als een niet-hinderlijke jeuk in je brein hangen.

Kid Harlequin @ V11

Kid Harlequin @ V11

Met, het mede dankzij crowdfunding gerealiseerde, ‘Itch’ kan Kid Harlequin prima de boer op. De setlist is aangevuld met nieuw vuurwerk dat er voldoende voor knalt en spettert.  

Kid Harlequin @ V11

Kid Harlequin @ V11

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam