Kid Harlequin dendert door op tweede album Kid Harlequin dendert door op tweede album

Rockband lanceert ‘Itch’ vanaf V11

, Kees-Jan Visser

Kid Harlequin dendert door op tweede album

Rockband lanceert ‘Itch’ vanaf V11

Kees-Jan Visser ,

De Rotterdamse rockband Kid Harlequin dook eind vorig jaar de studio in voor de opnames van zijn tweede langspeler. Het daverende resultaat wordt op 13 oktober aan de buitenwereld gepresenteerd. ‘Itch’ hakt er meteen vanaf de eerste noot in.

Om het viertal (drie heren en een dame) eerst even te plaatsen: Nine Inch Nails, A Perfect Circle, Deftones en Placebo zijn de referenties. Alternatieve rock met een twist, plakken ze er zelf op. Of anders gezegd: een flinke dosis zware gitaren, een opzwepende hartslag eronder en een vleugje elektronica erover. De bombast wordt niet geschuwd, maar er wordt ook regelmatig gas teruggenomen op ‘Itch’.

‘Itch’ klinkt over de hele linie behoorlijk donker en onheilspellend. Je gaat er niet dansend van door de wei. Maar je kunt wel lekker met je hoofd schudden op de strakke gitaarriffs en je laten meevoeren op de aantrekkelijke melodieën die oprichter, zanger/gitarist en fervent kiltdrager Julien Graute er overheen zingt. Luister bijvoorbeeld eens naar ‘Best Of Me’ of ‘Cry My Heart Out’.

‘Itch’ is een coherente plaat geworden, zonder uitschieters naar boven of beneden. Een daverend, degelijk album dat liefhebbers van een stevige portie industrial rock en het eerdere werk van Kid Harlequin niet zal teleurstellen. Het nummer ‘Hounds’ valt het meest op/uit de toon. Door de sound, maar natuurlijk vooral door de gastvocalen van Marcela Bovio (Stream of Passion).

Op de dag van de release, 13 oktober, is de releaseparty in V11 in Rotterdam (21.00 uur, entree 6 euro). Kid Harlequin reist daarna met de plaat onder de arm langs verschillende popzalen in het land. Een opvallende gig op de speellijst staat gepland voor 21 november, als de band op de afterparty van Placebo in de Ziggo Dome speelt.

www.kidharlequin.com          www.facebook.com/KidHarlequin

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam