ScumBash #3 ook in 2016 weer in Van Nellefabriek ScumBash #3 ook in 2016 weer in Van Nellefabriek

Turbonegro, Bloodshot Bill, Batmobile, DeWolff en The Skadillacs, GBH, The Kids, Slapshot, The Meteors, Bohemian Betyars, Daddy Long Legs, The SubRockers, Cenobites en Stringcaster.

, redactie 3voor12 Rotterdam

ScumBash #3 ook in 2016 weer in Van Nellefabriek

Turbonegro, Bloodshot Bill, Batmobile, DeWolff en The Skadillacs, GBH, The Kids, Slapshot, The Meteors, Bohemian Betyars, Daddy Long Legs, The SubRockers, Cenobites en Stringcaster.

redactie 3voor12 Rotterdam ,

Turbonegro, Bloodshot Bill, Batmobile, DeWolff en The Skadillacs, GBH, The Kids, Slapshot, The Meteors, Bohemian Betyars, Daddy Long Legs, The SubRockers, Cenobites en Stringcaster zijn tot nu toe de acts voor de aankomende derde editie van het internationale rock-‘n’-rollfestival ScumBash op zaterdag 20 februari 2016 in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Meer namen volgen spoedig. ScumBash #3 markeert tevens het vijfjarige jubileum van Schorem Haarsnijder en Barbier in Rotterdam, tevens mede-organisator van ScumBash.

Turbonegro gedroomde headliner

Deze roemruchte Noorse ‘deathpunk’ legende is een moeilijk uit te leggen fenomeen. Opgericht in 1989, maakten de zes nonconformisten binnen een paar jaar tijd wereldwijd furore met hun eigenzinnige muzikale mix (theatrale aanstekelijke glam-, punk- en hardrock) en een provocatief gevoel voor humor dat ageerde tegen verstikkende politieke correctheid (expliciete flirts met homoseksualiteit, seks en politiek). Maar vooral ook dankzij hun imago (opvallende podiumkleding, hedonisme en decadentie) en spraakmakende liveshows bonden ze wereldwijd vele duizenden hondstrouwe fans aan zich, verenigd in de fancommunity Turbojugend.

ScumBash #3

Robert van Schorem: “De eerste edities waren waanzinnig mooi. Alles klopte: de sfeer, de bands, de decors en aankleding. Dat had zichtbaar zijn weerslag op het publiek, dat een toptijd beleefde. We leggen bij elke nieuwe editie de lat weer hoger om alles nóg gerser te maken voor de bezoekers. Bovendien vieren we in 2016 ook Schorems vijfde verjaardag - da’s dus dubbel feest.  Daarom hebben we ook meteen maar dé ultieme headliner voor ScumBash geboekt: Turbonegro! Samen met Bloodshot Bill, onze maten van Batmobile, DeWolff en The Skadillacs klapt dat er meteen hard op.”

ScumBash Festival

De eerste twee edities van ScumBash kenden een vliegende start. Duizenden liefhebbers van psychobilly, punkrock, hardcore, surf, ska, hardrock, country, roots en verwante muziekstijlen -maar vooral ook van een rock-‘n’-roll levensstijl- trokken naar de markante Van Nellefabriek in Rotterdam om daar een mooi feestje te vieren dat een eigen plek in de festivalwereld inneemt.

De Van Nellefabriek blijkt voor ScumBash de perfecte locatie. Het karakteristieke gebouw is één van de voornaamste industriële monumenten in Nederland. Het ademt historie en weerspiegelt het authentieke gevoel van een eeuw geleden, dat bij de bijzondere sfeer van het festival past.

Meer info op de website

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam