Plaatrecensie: Circumcisions - Circumcisions (EP) Plaatrecensie: Circumcisions - Circumcisions (EP)

Punkpop om de winterdepressie mee door te komen

, Fabienne Poot

Plaatrecensie: Circumcisions - Circumcisions (EP)

Punkpop om de winterdepressie mee door te komen

Fabienne Poot ,

Rotterdam is een rauwe stad, en als rauwe stad heb je natuurlijk ook een paar rauwe bands nodig. Dan is het lekker als af en toe opeens zo'n band bovendrijft. In dit geval Circumcisions! Een post-punkpop band bestaand uit 3 bandleden genaamd Wiebe (gitaar), Gert (bassgitaar) en Wim (drums). Een titelloze EP is uitgebracht met daarop zeven wilde, maar dansbare punknummers.

De jongens dachten er niet aan om deze wilde nummers af te wisselen met een paar melancholische, rustige, zwijmel liedjes. Nee, punk is punk. Lekker wild. Muziek waar de buren boos om moeten worden, heerlijk. De drie vrienden zijn er in geslaagd om een lieflijk Beatles nummer om te toveren in een echt melodisch punk hoogtepunt van het kleine album. Er is echt iets nieuws gemaakt waardoor er niets meer van terug is te herkennen.

Ook andere nummers, bijvoorbeeld: ‘Fuck up’, ‘Balloon’ of ‘Jerk’ , bevatten de traditionele wilde gitaren en andere punkelementen. Waar de band  zich zeker mee onderscheidt, is dat in vrijwel alle nummers  popelementen bevatten. Dit maakt de punkmuziek  gangbaarder voor het grotere publiek en geeft de standaard popmuziek net even dat ruige randje wat het soms nodig heeft.  Een jonge band die zeker ruimte heeft om verder te groeien. Wie weet kan Circumcisions!  de punkmuziek weer wat populairder maken onder de commerciëlere muziekliefhebbers.  Live zou de band in ieder geval   kunnen zorgen voor een goed, wild en onvergetelijk feestje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam