Opdat we Yuko Yuko vaker mogen zien in Rotterdam Opdat we Yuko Yuko vaker mogen zien in Rotterdam

Vijfkoppige band Yuko Yuko in Rotterdamse V11

, Tekst: Linde Klomp Foto's: Merel Klomp

Opdat we Yuko Yuko vaker mogen zien in Rotterdam

Vijfkoppige band Yuko Yuko in Rotterdamse V11

Tekst: Linde Klomp Foto's: Merel Klomp ,

Afgelopen vrijdag stond de vijfkoppige band Yuko Yuko onder leiding van Elias Elgersma in de Rotterdamse V11. De nog jonge, muzikale Elias maakt aan de lopende band muziek op zijn slaapkamer met behulp van zijn 8-sporen tape recorder.
Hij scoorde al veel aandacht in het buitenland nadat hij werd ontdekt door Mexicaanse bloggers en een label bij Bad Pop aangeboden kreeg. Ook in Frankrijk werd zijn muziek goed ontvangen en zo bracht het Franse label Beko Disques in 2014 de EP Babes uit. In Nederland zitten Elias en zijn muzikale vrienden bij hun zelf opgezette label Purple Noise Record Club. Om het Rotterdamse publiek niet te kort te doen, liet Yuko Yuko afgelopen vrijdag horen wat ze in huis had.

De leden van de (nog) onbekende Rotterdamse band Venus Tropicaux kletsen wat met familie en/ of vrienden en bewegen zich rond half tien naar het podium. Het drietal presenteert het publiek een post-punk performance met een knipoog naar grunge, die menige alternatieve muziekliefhebber wel kan waarderen. Terwijl de één positief reageert op de muziek, wist de ander niet wat hij aan moest met het experimentele gekreun van de zangeressen. Wel werd er (voorzichtig) gedanst en gaan we zeker meer van ze horen in 2016

Yuko Yuko begint met het nummer ‘Unpleasantly Wet’ van het album 'More Than a Facebook Friend'. Er is een prima balans tussen de bekende en minder bekende nummers en af en toe zingt het publiek zinnetjes mee als ‘I’m too cool’ omdat de rest niet even goed te verstaan was. Maar goed, doet dat er toe als het wel heerlijk klinkt? 

Het publiek geniet van de door de nostalgische jaren 80 beïnvloedde muziek en er wordt vooral door Marrit, de zangeres van de psych-pop band, meerdere malen naar het publiek gelachen. Na elf nummers wordt afgesloten met het nummer 'Facebookfriend' en dat is een prima beslissing waardoor het een heerlijke avond werd vol vernieuwende muziek die best wat langer had mogen duren. Opdat we Yuko Yuko vaker mogen zien in Rotterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam