Stanley Clementina zingt zijn muziek 'straight from his heart' Stanley Clementina zingt zijn muziek 'straight from his heart'

Zanger mixed op geheel eigen wijze Marley, Sheeran, Wonder en Sting

, Tekst: Naomi de Lange

Stanley Clementina zingt zijn muziek 'straight from his heart'

Zanger mixed op geheel eigen wijze Marley, Sheeran, Wonder en Sting

Tekst: Naomi de Lange ,

In Bird zijn geregeld ‘Homegrown’-avonden. Tijdens deze avonden draait het dan om jonge talentvolle muzikanten afkomstig uit Rotterdam en omstreken. Dinsdag is het podium voor Stanley Clementina. Het zou kunnen dat je hem al eerder bent tegengekomen, want hij heeft samengewerkt met o.a. Shirma Rouse, Rass Motivated, Frank McComb en Tamara Nivillac. Deze avond staat Stanley Clementina niet alleen op het podium; hij wordt begeleid door de percussionist Gregory Pantophlet en de bassist Daniel van der Molen. In de tweede set horen we ook nog de stem van de al eerder genoemde Tamara Nivillac. Het is een minimalistische bandsamenstelling, met als percussie een simpele cajon, een hi-hat en een snaredrum.

De eerste set is gevuld met vooral eigen liedjes van de songwriter. Hij begint de set met het nummer 'Sweet Pain' en  'Easy'. Nummers die binnenkort verschijnen op zijn nieuwe album. Clementina omschrijft deze avond dan ook als 'een preview van zijn nieuwe album', In zijn eigen songs is goed te horen dat hij geïnspireerd wordt door Bob Marley, Ed Sheeran, Stevie Wonder en Sting. Door zijn akoestische gitaar klinkt het bovendien erg country. Naast het bespelen van de snaren op de gitaar, gebruikt hij ook het instrument als trommel, dat een mooi geheel vormde met het geen de percussionist op dat moment speelt.

Na de pauze komt het publiek wat dichterbij en wordt de sfeer intiemer. Dit komt voornamelijk omdat er in de tweede set meer covers worden gezongen en de mensen kunnen meezingen. Gedurende de cover 'Won't give up' van Jason Mraz is het publiek echter verrassend stil maar tijdens de eerste cover van Bob Marley , 'Redemption Song', daarentegen wordt er met volle borst meegezongen. De backgroundvocals klinken supermooi en zijn tijdens dit nummer een absolute meerwaarde  

Tussen de covers door speelt  Stanley Clementina ook  'Ganja'. Een nummer dat hij samen heeft geschreven met Rass Motivated. Ook dit nummer kunnen we binnenkort terug horen op zijn nieuwe plaat. De avond wordt afgesloten met de klassieker 'No woman No Cry' van Bob Marley.

Stanley Clementina zingt zijn muziek 'straight from his heart' en heeft op deze avond laten zien dat hij zeker behoort tot de talenten die Rotterdam rijk is. We zijn dan ook benieuwd of hij in staat is, de intensiteit van deze live performance vast te leggen op zijn nieuwe album.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam