Saskia Josy windt Vessel 11 om haar vinger Saskia Josy windt Vessel 11 om haar vinger

Geslaagde EP presentatie in intieme setting

, Tekst: Dutch Shiva

Saskia Josy windt Vessel 11 om haar vinger

Geslaagde EP presentatie in intieme setting

Tekst: Dutch Shiva ,

Op een druilerige zondagmiddag vindt in het ruim van V11 iets bijzonders plaats. Rotterdamse SoulPoet Saskia Josy presenteert vol trots ‘Not a One Track Mind’, haar gloednieuwe EP met vijf zelfgeschreven tracks. Het publiek bestaat hoofdzakelijk uit vrienden en familie en de sfeer is dan ook gemoedelijk en verwachtingsvol. Iedereen heeft er zin in.

De enthousiaste aftrap wordt gedaan door een vertegenwoordiger van Woorden Worden Zinnen, een laagdrempeling platform en podium voor woordkunst in de breedste zin des woords. De plek waar het eigenlijk allemaal begonnen is voor Saskia Josy. Hij kondigt ook de twee artiesten aan die het voorprogramma verzorgen.

Bijna verstopt in een hoekje op het podium neemt Fleur Kesic plaats achter haar toetsen. Ze vertelt dat ze al een tijdje niet gespeeld heeft en dat alles wat trillerig voelt. Zo nu en dan is dat inderdaad te horen in haar stem, maar haar dromerige, kwetsbare liedjes blijven goed overeind.

Dan is het de beurt aan Ivan Words, een woordkunstenaar uit Rotterdam met teksten die zijn geïnspireerd op het dagelijks leven. Zijn presentatie is zonder meer overtuigend en sympathiek, maar kan nog aan kracht winnen als hij er wat meer vuur in zou gooien.

De optredens van Fleur en Ivan vormen de ideale opmaat voor de ster van de middag; Saskia Josy. Gehuld in een fraaie zwarte outfit en met vlammend rood haar, neemt ze bezit van het podium. Geflankeerd door een volledige band: John Muskiet op bas, Gregory Pataca op percussie, Thomas Dippel op gitaar en Wim Warman op piano.

Muziek en poëzie zijn voor Saskia onlosmakelijk met elkaar verbonden en in haar muziek klinken jazz en blues invloeden duidelijk door. Je waant je al snel in een sfeervolle kroeg met een lekker drankje in je hand. Nee, maak daar maar een chique nachtclub van, met  een glas champagne en bij voorkeur in goed gezelschap. Met op het podium La Saskia. Die je laat glimlachen als ze een ode brengt aan haar vrouwelijke vormen, maar ook laat nadenken als ze seksisme aan de kaak stelt.

Tijdens de intro van één van haar nummers vertelt ze dat relatieproblemen weliswaar een goede inspiratiebron vormen voor songteksten, maar dat ze al drie jaar heel gelukkig is in de liefde. Wat een oerkreet aan de andere kant van de ruimte uitlokt en een schaterlachende Saskia; ‘Ja, dat is um!’.

De vijf nummers van de EP vliegen voorbij en daarom plakt ze er nog twee aan vast. Tot veel genoegen van het publiek, dat met volle teugen geniet van de drie ’s-en’ van Saskia: sterk, stijlvol en sensueel. Deze Rotterdamse artiest ligt op koers voor een succesvol muzikaal avontuur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam