Twee edities PopUp 010 i.s.m. Festival De Keuze Twee edities PopUp 010 i.s.m. Festival De Keuze

Waar strijkt podium neer op 18 en 19 maart?

, redactie 3voor12 Rotterdam

Twee edities PopUp 010 i.s.m. Festival De Keuze

Waar strijkt podium neer op 18 en 19 maart?

redactie 3voor12 Rotterdam ,

Tijdens het internationale theater-, dans- en performancefestival Festival De Keuze (16 t/m 20 maart) verzorgt PopUp 010 het muziekprogramma. PopUp 010 doet dat geheel in eigen stijl, dus middels het programmeren van upcoming acts op onverwachte locaties in de stad. Op vrijdag 18 maart presenteert het pop-up poppodium van Rotterdam de moderne ‘one-man-band’ And The Golden Choir en het Vlaamse Winterslag. Zaterdag 19 maart staan Rotterdammer Maurice van Hoek en Songs of Boda uit Zweden op het programma.

PopUp 010 #14 (18 maart): And The Golden Choir (DE) & Winterslag (BE)

Op het podium laat And The Golden Choir a.k.a. Thomas Siebert zich begeleiden door krakend vinyl in plaats van een band. Omringd door instrumenten is hij een moderne one-man-band. Zijn melancholische en vooruitstrevende pop doet denken aan Radiohead, John Grant en Alt-J. 
Winterslag maakt (meer)stemmige Indiepop met dromerige elektronica: gelaagd en bij momenten tegendraads. Winterslag bestaat uit (ex) leden van Marble Sounds en het eerder bij PopUp 010 te gast zijnde Yuko. Debuutplaat The-Might-As-Well eindigde hoog in menig eindlijstje van beste Vlaamse albums van het jaar 2015.

PopUp 010 #15 (19 maart): Songs of Boda (SE) & Maurice van Hoek (NL)

Songs of Boda heeft een laid-back sound met een Indie randje waarbij gitaar de hoofdrol speelt. Denk aan War on Drugs gemengd met een goede dosis classic rock. De band rondom zanger/gitarist Daniel Skoglund scoorde in thuisland Zweden flink wat airplay en debuut E.P. Loophole ontving mooie recensies.
Maurice van Hoek is een Rotterdamse singer-songwriter die van Americana, Blues en Folk één eigen stijl weet te smeden. Van Hoek schrijft songs over zijn leven en de vele reizen die hij maakt. Zijn invloeden zijn ‘klassieke’ songwriters zoals James Taylor, maar ook klinkt Ryan Adams door.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam