Junkyard Festival in WORM Junkyard Festival in WORM

Wegens succes geprolongeerd

, Tekst: redactie 3voor12 Rotterdam

Junkyard Festival in WORM

Wegens succes geprolongeerd

Tekst: redactie 3voor12 Rotterdam ,

Op Goede Vrijdag 25 maart presenteert Cloudhead in WORM de tweede editie van garage/ rock ’n roll/ punk/ psych festival Junkyard. De line-up bestaat uit gevestigde namen en veelbelovende jonge acts uit de garage scene en alles wat daar tegenaan schuurt. Johnny Throttle (UK), Jack of Heart (FR), James and the Ultrasounds (US), The Glücks (BE) en uit Rotterdam: The Afterveins, The Jerry Hormone Ego Trip, JC Thomaz and the Missing Slippers. Venite adoremus!

Rauw, in your face, en catchy as hell, dat is Johnny Throttle. In 2010 waren deze Londenaren headliner van het allerlaatste Primitive Festival, nu zijn ze eindelijk terug om Rotterdam van een nieuwe dosis verslavende riffs te voorzien. Johnny Throttle, met leden van o.a. The Parkinsons en Menace, speelt rock ’n roll zoals het ooit bedoeld was: vuig, vies, en rechttoe rechtaan. Denk aan: vroege Modern Lovers meets Slaughter & the Dogs meets Electric Eels, overgoten met een sausje nihilisme. Hun set zal je punkbloed gegarandeerd sneller doen stromen.

Net als Johnny Throttle overstijgt het Franse Jack of Heart het garage genre. Het charismatische gezelschap maakt rock ’n roll geënt op de psychedelica van vroege Pink Floyd, de punkenergie van The Stooges en de songs van Lee Hazlewood en deelde het podium al met o.a. King Khan en Ty Segall. Rock ’n roll is de rode draad van Junkyard. James and the Ultrasounds, uit Memphis, Tennessee, maakt smerige rock ’n roll gebracht met rücksichtslose bravoure. De band werd in 2012 opgericht door frontman James Godwin die zijn sporen verdiende als bassist voor o.a. John Paul Keith en Jack Oblivian. Ook The Glücks staan garant voor een portie rauwe rock ’n roll. Het Belgische duo brengt u de garage soundtrack voor The Exorcist, opgebouwd uit de heilige drie-eenheid van The Cramps, The Gun Club en The Scientists.  

Dat niet al het goede van ver hoeft te komen bewijzen de Rotterdamse bands op het festival. De psychedelische wave van The Afterveins lijkt op het eerste gezicht een vreemde eend in de bijt, maar een overtuigende show op Sleazefest zette ze onlangs op de kaart in de hedendaagse psych/ garage scene. The Jerry Hormone Ego Trip, de nieuwe band van schrijver Jerry Hormone (o.a. The Apers/ Anne Frank Zappa) maakt sixties rock in het straatje van The Troggs en Jacques Dutronc. Dit alles voorzien van teksten in mooi, direct en simpel geformuleerd Nederlands, zoals we van de heer Hormone mogen verwachten.  JC Thomaz and the Missing Slippers heeft inmiddels een reputatie opgebouwd met hun vuige rock ’n roll met garage- en punkinvloeden en nietsontziende liveshows.

Zorgvuldig geselecteerde DJ’s zullen tot in de kleine uurtjes platen draaien. Paas kater gegarandeerd!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam