Plaatrecensie: Dead Company - Going Places (EP) Plaatrecensie: Dead Company - Going Places (EP)

De Drechtstedelijke rockband Dead Company geeft stevig gas

, Tekst: Kees Jan Visser

Plaatrecensie: Dead Company - Going Places (EP)

De Drechtstedelijke rockband Dead Company geeft stevig gas

Tekst: Kees Jan Visser ,

Bassist Lars de Wit en drummer Nico Shultz zochten in 2014 in Dordrecht en omgeving het vijftal bij elkaar dat als Dead Company de rockhemel moet gaan bestormen. De ambities zijn groot en de energie is tomeloos. Na het winnen van de Publieksprijs van Papendrecht kreeg de band in de eerste voorronde van de Band Boost 2016 een finaleticket van de jury van deze regionale bandcompetitie. Een veelbelovende start dus.

Dead Company trekt op het vier nummers tellende debuut ‘Going Places’ een bak ongecompliceerde rock, roll, punk en metal open. Met stevige riffs van het gitaristenduo en het woeste stemgeluid van Noah van Houwelingen. Er worden geen ongebaande paden bereden, maar er wordt wel lekker doorgescheurd. Over Route 66 bijvoorbeeld, de titel van het lekkerste nummer op dit debuut.

‘Keepin’ Rock Alive’ staat er op het Dead Company-reclamebord op de cover van ‘Going Places’. Het staat ergens in de middle of nowhere, langs een verlaten snelweg. Op weg naar nieuwe horizonnen, nieuwe shows en nieuwe nummers. Dit debuut maakt nieuwsgierig naar de plaatsen die deze band nog gaat aandoen.

‘Going Places’ wordt op 26 februari de wereld in gezonden tijdens de release in de Power Stage van Bibelot in Dordrecht. Deze avond spelen ook Stone Golem en Here Today. Entree: 5 euro. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten: www.bibelot.net.

Spotify: http://open.spotify.com/album/3KJ6PWTvW6n4wBQutK1aWS
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam