Plaatrecensie: Daydream Delusion – Neverland (EP) Plaatrecensie: Daydream Delusion – Neverland (EP)

Wat niet is, kan nog makkelijk komen.

, Tekst: Reinier van der Zouw

Plaatrecensie: Daydream Delusion – Neverland (EP)

Wat niet is, kan nog makkelijk komen.

Tekst: Reinier van der Zouw ,

De Goudse band Daydream Delusion maakt naar eigen zeggen alternative rock with a dark twist en laat zich inspireren door Incubus en Jeff Buckley. De eerste EP van de band Neverland bestaat uit vier nummers en een bonustrack die inderdaad allemaal duister klinken en hard rocken. Zo nu en dan lijken ze zelfs uit de nineties weggelopen.

Zangeres Floor van den Berg heeft een geweldige stem, wat verbloemt dat de lyrics soms wat standaard zijn. De nummers van de band lijken vrijwel allemaal over gefaalde relaties te gaan; een thema waar niet echt een originele draai aan wordt gegeven.

Het gemis van de originaliteit wordt goed gemaakt doordat de nummers allemaal erg goed in elkaar zitten, met opener Revenge als hoogtepunt. Ook moet gezegd worden dat de productie uitstekend is, ieder nummer klinkt ontzettend helder, maar het wordt nergens te glad. Helaas wordt het ook nergens echt spannend, daarvoor is het allemaal net een beetje te veilig en had het tempo nog net wat hoger gemogen. Maar behalve dat valt er eigenlijk niks op aan te merken.

Geen enkel nummer doet echt onder voor de anderen, de band speelt uitstekend en de zang is bovengemiddeld goed. Dat het geheel dan nog niet heel spannend is, maakt dan misschien niet zo veel uit. Wat niet is, kan nog makkelijk komen.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam