Sunnery James & Ryan Marciano, DeWolff en Projekt Rakija op bevrijdingsfestival Zuid Holland Sunnery James & Ryan Marciano, DeWolff en Projekt Rakija op bevrijdingsfestival Zuid Holland

Goede muziek in combinatie met stil staan bij vrijheid en onvrijheid in de wereld

, redactie3voor12 Rotterdam

Sunnery James & Ryan Marciano, DeWolff en Projekt Rakija op bevrijdingsfestival Zuid Holland

Goede muziek in combinatie met stil staan bij vrijheid en onvrijheid in de wereld

redactie3voor12 Rotterdam ,

De Ambassadeurs van de Vrijheid 2016 zijn: Sunnery James & Ryan Marciano, Nielson en Kovacs. Zij vliegen 5 mei door het land met helikopters van Defensie. Wereldberoemd DJ duo Sunnery James & Ryan Marciano treedt avonds op bij het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in het Euromastpark in Rotterdam. Naast de ambassadeurs maakt de organisatie nog enkele programma namen bekend: Rocksensatie DeWolff, balkangroep Projekt Rakija en een bijzondere Rotterdamse samenwerking van rockband Half Way Station en rapper Unorthadox. De ambassadeurs leveren niet alleen een muzikale bijdrage, maar roepen de bezoekers van de bevrijdingsfestivals op om stil te staan bij vrijheid en onvrijheid in de wereld. Het vieren van de vrijheid op 5 mei en de waarde van vrijheid benadrukken is voor de Ambassadeurs van de Vrijheid belangrijk. Ryan: “Sunnery en ik kunnen de brug leggen naar het nu, en naar jongeren van nu. Ik ben niet bang voor radicalisering. Ik heb veel moslimvrienden, de liefde overheerst. Als ik één persoon zijn mindset kan veranderen over vluchtelingen of over radicaal gedoe, dan vind ik mijn ambassadeurschap geslaagd.”

De Ambassadeurs van de Vrijheid die dit jaar Rotterdam bezoeken zijn DJ duo Sunnery James en Ryan Marciano. Het duo draait energieke house over de gehele wereld in toonaangevende clubs en op megafeesten van New York, Rio de Janeiro tot Ibiza. Vanwege hun Ambassadeurschap bezochten de artiesten plekken waar oorlog en vrijheid voelbaar zijn. Sunnery en Ryan waren op het Griekse eiland Lesbos en hielpen daar vluchtelingen. Van de draaitafel in een kasteel voor een groots huwelijksfeest vlogen ze na een paar uur slaap door naar een plek waar het nieuws letterlijk aanspoelt: de stranden van Lesbos. Begeleid door de Stichting Bootvluchteling hebben ze een etmaal meegeholpen. Sunnery: “Het ene moment zit je in de luxe, het andere moment sta je in de grootste ellende. Van tevoren dacht ik: Oké, we gaan iets heftigs meemaken, maar dat gaan we wel effetjes doen. What the fuck, kon ik alleen maar denken toen die rubberbootjes al zwabberend op ons afkwamen en we al die mensen zagen. Je wil iedereen helpen.” (film onder artikel)

Het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland zal op 5 mei plaats vinden in het Euromastpark en is gratis toegankelijk. Van 12:30 uur tot 23:00 uur is er een divers programma van muziek, debat en comedy voor alle leeftijden. Het festival opent met een bijzonder Rotterdamse samenwerking van toonaangevende band Half Way Station met de rapper Unorthadox. De samenwerking ontstond op het podium van Rotown en met succes! Op het festival is er voor ieder wat wils dus iets compleets anders is de balkan formatie Projekt Rakija. Een energieke mix van dansbare beats, exorbitante blazers en gitaar. Een gitaar, maar gecombineerd met een Hammondorgel, een drumstel en een dijk van een stem is te horen bij de mannen van DeWolff. De drie heren zijn uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde live bands van Nederland met een knipoog naar de 70’s, de hoogtijdagen van Led Zeppelin en Deep Purple. Binnenkort wordt er meer over het programma bekend gemaakt!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam