3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie Februari 3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie Februari

De beste tracks uit de regio Rotterdam

, Tekst: Redactie3voor12 Rotterdam

3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie Februari

De beste tracks uit de regio Rotterdam

Tekst: Redactie3voor12 Rotterdam ,

Elke maand selecteert de redactie van 3voor12 Rotterdam de beste nummers van lokale bands. Dit keer was het moeilijk kiezen omdat er in de eerste maanden van 2016 veel artiesten nieuwe nummers hebben uitgebracht. We willen een evenwichtige verdeling over meerdere genres en een aantal genres waren oververtegenwoordigd dus die vielen helaas af. Misschien komen deze nummers de volgende maand nog aan bod. Vind je trouwens dat een nummer ontbreekt in ‘Alle 12 Gers’ en het nummer staat ook op Spotify? Geef het aan ons door via redactie@3voor12rotterdam.nl en misschien staat dat nummer er binnenkort wel tussen.

The Yukon Club – Absence

Serious Talent bij 3FM, een EP-release in Paradiso Amsterdam; 2016 begint voortvarend voor deze band die op EP Absence een mooie mix van electronica en folk laat horen. Oh ja en de zanger woont in Rotterdam. 

The Artificial – Square

Onlangs werd debuut EP ‘Solar’ uitgebracht waarop dansbare pop/rock te horen. Ze worden al vergeleken met Kensington en Coldplay en het nummer ‘Square’ heeft een gitaarlijntje dat herinnert aan Vampire Weekend. Je kan met mindere bands vergeleken worden.

Daydream Delusion – Revenge

De Goudse band Daydream Delusion maakt naar eigen zeggen ‘alternative rock with a dark twist’ en laat zich inspireren door Incubus en Jeff Buckley. Onlangs bracht de band de EP ‘Neverland’ uit met opener ‘Revenge’ als hoogtepunt.

Fools for Soul – Right Where I Belong

Dankzij Fools for Soul weten we dat het oude Veronica schip nog bestaat (voor jonge mensen, in de jaren zestig van de vorige eeuw werd radio gemaakt vanaf een boot!); daar hield de band namelijk haar ep-presentatie. Een geweldige brok groovy en soulful energie!

RWS feat. Demo – Alleen Maar

De Utrechtse RWS is onderdeel van het DJ collectief Monstarz. Voor deze track kiest hij de samenwerking met de Rotterdamse rapper Demo. Demo werd in Nederland bekend door de EO documentaire 'Lost Boys' waarin hij, na zijn 4,5 jarige detentie, door de EO een jaar werd gevolgd in zijn re-integratieproces. 

D-Luzion – Teren

Deze Rotterdamse is behoorlijk productief. In december verscheen haar eerste EP en nu al weer een tweede getiteld Elixer, Vol. 2. Hierop laat de rapster een eigen geluid horen in het Rap/Urban-genre met realistische teksten.

Mozz – Koud Zweet

Punkrock zoals het bedoeld is. En dan ook nog Nederlandstalig. De heren van Mozz hebben een aanstekelijke formule te pakken en gieten dat sausje over de nummers van hun onlangs uitgbrachte EP ‘Ongeneesbaar’ 

Shagging Ponies – Scream City

Hair metal; een stroming die opleefde in de jaren ’80 en die bekend stond om de seks, drugs en rock ‘n’ roll levensstijl. Net zo klinken als deze bands heeft deze band al bereikt. We hopen voor de bandleden dat ze de levensstijl ook kunnen kopiëren.

Dead Company – Beggin’ For More

Nog een band die zijn invloeden haalt van bands die veel op Classic Rock radiozenders gedraaid worden. Binnenkort komt de EP uit maar dit nummer is alvast een voorproefje. Een vrij stevig rocknummer waar we de metal-achtergrond van een aantal bandleden ook op terug horen. 

Delouise – Starry Nights

Delouise (zangeres Wies Peeters) is terug met een nieuwe song. Deze single verrast door een nieuwe gelaagde jas, zoals dat alleen maar kan ontstaan in een studio. Het is een liedje voor als het buiten of binnen te donker is. 

Sommerhus – On Returning

Op het recent uitgebrachte album ‘Is there such a thing as too much love?’ horen we een contrabas, akoestische gitaar en de vocalen van Peter en Vera Jessen. Laat je met dit nummer meevoeren in een samenspel van lichte en donkere momenten in het verhaal van twee geliefden.

Maria Mendes – When You Wish Upon A Star

Eind vorig jaar bracht deze artieste haar album ‘Innocentia’ uit; een samenstelling van haar favoriete jazz composities en zelfgeschreven nummers. ‘When You Wish Upon A Star’, is een cover dat afkomstig is van de Disney-film ‘Pinoccio’. Ondanks dat dit nummer al eerder vele malen is uitgebracht, weet zij er toch een eigenzinnige versie ervan te maken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam