Plaatrecensie Tosso - 'Tosso' (EP) Plaatrecensie Tosso - 'Tosso' (EP)

Een EP die niet altijd de aandacht vast weet te houden

, Tekst: Mick Arnoldus

Plaatrecensie Tosso - 'Tosso' (EP)

Een EP die niet altijd de aandacht vast weet te houden

Tekst: Mick Arnoldus ,

De muziek van TOSSO is het best te omschrijven als pop met elektronische invloeden en ingrediënten uit de rockmuziek. Liedjes met als overkoepelend thema liefde en relaties. Het cliché bestaat dat bandjes met een conservatoriumachtergrond allemaal hetzelfde klinken. Of dat echt zo is valt te betwisten, maar TOSSO zet met deze EP niet iets neer om de aanhangers van die gedachte mee om de oren te slaan.

Hoewel je zeker niet kunt zeggen dat het hier om saaie muziek gaat, blijft het meestal veilig binnen de lijntjes. Het is moeilijk om hier enthousiast over te worden, tegelijk wil je het ook weer niet afserveren en de makers adviseren maar een andere droom te zoeken.

De productie is zeer sterk te noemen. Alles klinkt in balans, en bijna alle noten komen zo uit je speaker dat ze het best tot hun recht komen. Ook de effecten en technieken die de elektronische invloeden veroorzaken zijn professioneel uitgevoerd. Slotnummer ‘Out of luck’ springt er hierdoor nog het meest uit omdat er aan het eind van alles op je afkomt, in contrast met de als filler aanvoelende track ‘Weird gravity’. Wat vóór deze EP spreekt, is dat de nummers gevarieerd klinken. Zo heb je in ieder geval niet het idee dat je twintig minuten lang hetzelfde liedje hoort.

De teksten, over de eerder aangehaalde onderwerpen, zijn net als de muziek: nergens erg zwak maar ook nergens sterk. Wat zangeres Maaike Adegeest wel kan is zingen. Als tegenwoordig zelfs Mariah Carey er niet mee weg komt op de plaat mooi maar live vals te zingen mogen we er vanuit gaan dat Maaike op het podium net zo goed klinkt.

Mocht een radio-dj dit pitchen is de kans groot dat de muziek van TOSSO bij een breed publiek zal bevallen. Daar is wel een portie geluk voor nodig, want het is maar zeer de vraag of deze EP op eigen kracht meer mensen enthousiast zal maken. Gelukkig hoeft megasucces niet persé het motief te zijn om muziek te maken, want TOSSO is er in ieder geval goed genoeg in.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam